
Ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, κάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στηρίξουν την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία, αναφέρει το Politico.
Καταιγιστικές εξελίξεις στη Γαλλία – Πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου προανήγγειλε ο Μακρόν
«Περιμένω τώρα από τον Όλαφ Σολτς να καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει τη νικήτρια των εκλογών, δηλαδή την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», δήλωσε ο Βέμπερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
«Και το ίδιο ισχύει και για τον Εμανουέλ Μακρόν, ως πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά κυρίως ως τον ισχυρότερο πολιτικό της οικογένειας των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη», πρόσθεσε. Πρόκειται για μια αμφισβητήσιμη δήλωση μετά τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης από τον Μακρόν λόγω της ήττας του κεντρώου κόμματός του από την ακροδεξιά, σχολιάζει το Politico.
Παρόλο που το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) της φον ντερ Λάιεν προβλέπεται να γίνει η μεγαλύτερη ενιαία ομάδα στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές με 186 έδρες, η εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για την σημερινή πρόεδρο της Επιτροπής.
Τον να μη στηρίξουν την φον ντερ Λάιεν θα απειλούσε τη σταθερότητα της ΕΕ, δήλωσε ο Βέμπερ. «Οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε σε μεγάλη πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και προειδοποιώ γι’ αυτό. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα γρήγορα σαφήνεια από τα άλλα κόμματα».
Η Καταρίνα Μπάρλεϊ, η επικεφαλής υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε με τη σειρά της διαβεβαιώσεις. «Είμαστε διαθέσιμοι για συνομιλίες … αλλά όπως είπα, χρειαζόμαστε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν ακροδεξιοί εξτρεμιστές στο σκάφος», δήλωσε στο ZDF.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.