Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφύγει τις εμπορικές τριβές με την Κίνα, ενώ είναι απαραίτητο για τις δύο πλευρές να επιδιώξουν τη σύγκλιση σε μία νέα ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά κι αναλυτές που επικαλούνται τις επενδυτικές ευκαιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της αγοράς, αλλά και τους στόχους για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την έξυπνη συνδεσιμότητα είναι αποφασιστικής σημασίας, δήλωσε η Χίλντεγκαρντ Μιούλερ πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης για την Αυτοκινητοβιομηχανία.

G7: Προειδοποιεί τις μικρές κινεζικές τράπεζες για τους δεσμούς τους με τη Ρωσία

Η Μιούλερ, ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να είναι συνεργάτες καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα.

«Πιστεύω ότι οι δύο αγορές θα πρέπει να διασυνδέονται στενά», πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες είναι ευπρόσδεκτες στη Γερμανία.

Αναφορικά με τη γερμανική πλευρά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της, ενδιαφέρονται όχι μόνο για εξαγωγές, αλλά και για την παραγωγή οχημάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την Μιούλερ.

Ενίσχυση παρουσίας γερμανικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά

Με δεδομένο τον αργό ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, διευθυντικά στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων εξέφρασαν την προσήλωσή τους στην ενίσχυση της παρουσίας των γερμανικών επιχειρήσεων στην Κίνα, στη διάρκεια μιας εμπορικής προωθητικής εκδήλωσης για τη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας (CIIE) που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την εκθεσιακή διοργάνωση της CIIE, συντονίζοντας την ανάπτυξή τους με τις τάσεις της ζήτησης αγαθών στην κινεζική αγορά, όπως δήλωσαν τα γερμανικά διευθυντικά στελέχη που έλαβαν μέρος στην προωθητική εκδήλωση, με τη συμμετοχή 150 Κινέζων και Γερμανών αξιωματούχων, εκπροσώπων επιχειρήσεων, αλλά και εμπορικών απεσταλμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green