Η Γαλλία έκανε μια μεγάλη στροφή προς την Ακροδεξιά. Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν πήρε 31% στις Ευρωεκλογές. Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι η Μαρίν Λεπέν θα αναλάβει τώρα την εξουσία στη Γαλλία. Μια ομάδα ανθρώπων όμως που φοβάται ακόμη περισσότερο είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες .

Όπως ο Ράτζα Αλί Ασγκάρ, που ήρθε στο Παρίσι από το Πακιστάν πριν από 35 χρόνια και σήμερα είναι επικεφαλής της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης στη Γαλλία. «Οι μετανάστες που ζουν στη Γαλλία ανησυχούν για το μέλλον τους» λέει ο ίδιος στην DW.

Politico: Είναι ο Μακρόν πολύ τοξικός για να κερδίσει;

Πιστεύει ότι οι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα όσον αφορά την εύρεση εργασίας και την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα. «Νομίζω ότι τα προβλήματα των μεταναστών στην Ευρώπη θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνει.

Δεν είναι μόνο στη Γαλλία που φοβούνται οι μετανάστες. Και στην Αυστρία το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θεωρείται ως βαρόμετρο για τις εθνικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Το δεξιό λαϊκιστικό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, μπροστά από το συντηρητικό ÖVP.

Στην Ιταλία, το μεταφασιστικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ήρθε πρώτο και στις Ευρωεκλογές.

Δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει…

Και στη Γερμανία όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Κανένα κόμμα δεν κέρδισε τόσες νέες ψήφους σε αυτές τις Ευρωεκλογές, όσες η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). Το γεγονός αυτό ανησυχεί πολλούς, όπως τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων στη Γερμανία, Άιμαν Μαζιεκ.

«Δεν είναι πρόβλημα μόνο για την κοινότητα των μεταναστών, αλλά για τη δημοκρατία», λέει ο ίδιος. «Νομίζω ότι ένα τμήμα των δημοκρατικών κομμάτων δεν το έχει καταλάβει αυτό. Ήταν ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Στην ανατολική Γερμανία είναι ένα λαϊκό κόμμα με ευρύτερη απήχηση, τα παραμύθια ότι είναι απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας δεν μπορώ να τα ακούω».

Οι Ευρωεκλογές στην Κολωνία συνέπεσαν με την 20ή επέτειο από την επίθεση με βόμβα που περιείχε καρφιά στην Κοϊπστράσε και στην οποία τραυματίστηκαν 22 άνθρωποι, ορισμένοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Χρόνια αργότερα οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να συνδέσουν την επίθεση αυτή με την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση NSU, η οποία δολοφόνησε συνολικά δέκα άτομα.

Η Μεράλ Σαχίν έχει μαγαζί στην Κοϊπστράσε της Κολωνίας και βλέποντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ανέφερε στην DW: «Είναι απίστευτα λυπηρό να βλέπεις πώς ολόκληρη η Ευρώπη στρέφεται στην Ακροδεξιά. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Δεν νομίζω ότι πολλοί το αντιλαμβάνονται».

Πηγή: Deutsche Welle / Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος