Αίτηση για επανεγγραφή των εμπορικών τους σημάτων στη Ρωσία υπέβαλαν η Coca-Cola και τα Starbucks, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους μετά την αποχώρησή τους από τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti, που επικαλείται στοιχεία της ρωσικής υπηρεσίας πνευματικής ιδιοκτησίας Rospatent, η Coca-Cola υπέβαλε τρεις αιτήσεις για εμπορικά σήματα τον Απρίλιο.

«Τα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν υψηλή αξία και σημασία για την Coca-Cola και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα για την ενίσχυση αυτών των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως», ανέφερε στο Reuters, εκπρόσωπος της Coca-Cola. «Οι αρχειοθετήσεις μας στη Ρωσία αποσκοπούν στη διατήρηση των δικαιωμάτων εμπορικών σημάτων μας».

Η Starbucks υπέβαλε οκτώ παρόμοιες αιτήσεις στη Ρωσία στα τέλη Μαΐου, ανέφερε η Vedomosti.

«Η Starbucks υποβάλλει συστηματικά αιτήσεις εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο για να προστατεύσει την επωνυμία της, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα έγγραφα στο Rospatent.

Το ΙΚΕΑ

Άλλες δυτικές εταιρείες, όπως ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA, έχουν υποβάλει παρόμοια αιτήματα για εμπορικά σήματα στη Ρωσία από τότε που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Η Starbucks, η οποία κάποτε είχε 130 καταστήματα και σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη Ρωσία, ολοκλήρωσε την πώλησή της τον Ιούνιο του 2023. Οι αγοραστές άνοιξαν ξανά την αλυσίδα ως Stars Coffee.

Η Coca-Cola σταμάτησε επίσημα την πώληση στη Ρωσία των βασικών της εμπορικών σημάτων, Coca-Cola, Sprite και Fanta. Το πρώην ρωσικό τμήμα της μετονομάστηκε σε Multon Partners και πουλά ένα προϊόν που ονομάζεται Dobry Cola (Good Cola).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή