
Ο χρόνος προς τη 18η Ιουνίου και την εκλογική μάχη για την προεδρία του ΣΕΒ μετρά αντίστροφα.
Η μακρά παράδοση της μιας υποψηφιότητας, η οποία είχε προηγουμένως «ευλογηθεί» από ένα άτυπο «συμβούλιο γερόντων», σπάει για πρώτη φορά εφέτος και τα περίπου 800 μέλη του ιστορικού εργοδοτικού φορέα καλούνται να επιλέξουν πρόεδρο μεταξύ δύο διεκδικητών.
ΣΕΒ: Η πρώτη φορά κάλπες, το φαβορί και ο μύθος του τρίτου υποψήφιου
Οι δύο διεκδικητές
Εν μέσω πολλαπλών και σημαντικών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία, η γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, η «σιδηρά κυρία» της φαρμακοβιομηχανίας, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke SGA Holdings, στην ομπρέλα του οποίου εντάσσονται η εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι, η Νίκας, η Αμβροσία, η Αλλαντικά Μακεδονίας και η Ελληνικοί Χυμοί, θα αναμετρηθούν για τον προεδρικό θώκο και παρότι ο πολυσχιδής επιχειρηματίας χαρακτήρισε ως «ευγενική κούρσα» την επικείμενη εκλογική μάχη, τα αίματα έχουν ανάψει.
Η Ιουλία Τσέτη και οι προτεραιότητες
Χωρίς να θέλει να ξεχωρίσει μέσω του φύλου της αλλά γι’ αυτό που είναι και έχει καταφέρει, παρότι και σε αυτή την περίπτωση έσπασε ακόμη ένα στερεότυπο για τον ανδροκρατούμενο ΣΕΒ ούσα η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία στην υπερ-εκατονταετή ιστορία του Συνδέσμου, η Ιουλία Τσέτη δηλώνει ότι το πρώτο που θα κάνει, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι «το αγκάλιασμα της βιομηχανίας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες και να υπάρχει διαφάνεια και σύμπνοια».
Ειδικότερα, αναφερόμενη στις προτεραιότητες της «επόμενης ημέρας» του ΣΕΒ, η κυρία Τσέτη συνόψισε τις βασικές της θέσεις στην προώθηση της ατζέντας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον εθνικό διάλογο, στην αντιμετώπιση των αντικινήτρων, όπως το μη μισθολογικό κόστος, στην ενδυνάμωση της παρουσίας της ελληνικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και στο άνοιγμα του Συνδέσμου στα μέλη του μέσα από μια κουλτούρα συμμετοχής, συμπερίληψης και ανοιχτής επικοινωνίας.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με αιχμή την ανταγωνιστικότητα
Κίνητρα για επενδύσεις στη βιομηχανία, εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, αναδιοργάνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με ειδική ομάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις της λεγόμενης νέας οικονομίας, αλλά και λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και εν γένει της οικονομίας περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες του κ. Θεοδωρόπουλου εάν αναδειχθεί στην ηγεσία του ΣΕΒ στις προσεχείς εκλογές της 18ης Ιουνίου.
Μάλιστα, το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ξεχωριστό υπουργείο Βιομηχανίας με την αρμοδιότητα να περιορίζεται σε επίπεδο γενικής γραμματείας σχολιάζεται συχνά-πυκνά από τον διεκδικητή της προεδρίας του ΣΕΒ.
ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος