Ο χρόνος προς τη 18η Ιουνίου και την εκλογική μάχη για την προεδρία του ΣΕΒ μετρά αντίστροφα.

Η μακρά παράδοση της μιας υποψηφιότητας, η οποία είχε προηγουμένως «ευλογηθεί» από ένα άτυπο «συμβούλιο γερόντων», σπάει για πρώτη φορά εφέτος και τα περίπου 800 μέλη του ιστορικού εργοδοτικού φορέα καλούνται να επιλέξουν πρόεδρο μεταξύ δύο διεκδικητών.

ΣΕΒ: Η πρώτη φορά κάλπες, το φαβορί και ο μύθος του τρίτου υποψήφιου

Οι δύο διεκδικητές

Εν μέσω πολλαπλών και σημαντικών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία, η γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, η «σιδηρά κυρία» της φαρμακοβιομηχανίας, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke SGA Holdings, στην ομπρέλα του οποίου εντάσσονται η εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι, η Νίκας, η Αμβροσία, η Αλλαντικά Μακεδονίας και η Ελληνικοί Χυμοί, θα αναμετρηθούν για τον προεδρικό θώκο και παρότι ο πολυσχιδής επιχειρηματίας χαρακτήρισε ως «ευγενική κούρσα» την επικείμενη εκλογική μάχη, τα αίματα έχουν ανάψει.

Η Ιουλία Τσέτη και οι προτεραιότητες

Χωρίς να θέλει να ξεχωρίσει μέσω του φύλου της αλλά γι’ αυτό που είναι και έχει καταφέρει, παρότι και σε αυτή την περίπτωση έσπασε ακόμη ένα στερεότυπο για τον ανδροκρατούμενο ΣΕΒ ούσα η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία στην υπερ-εκατονταετή ιστορία του Συνδέσμου, η Ιουλία Τσέτη δηλώνει ότι το πρώτο που θα κάνει, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι «το αγκάλιασμα της βιομηχανίας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες και να υπάρχει διαφάνεια και σύμπνοια».

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις προτεραιότητες της «επόμενης ημέρας» του ΣΕΒ, η κυρία Τσέτη συνόψισε τις βασικές της θέσεις στην προώθηση της ατζέντας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον εθνικό διάλογο, στην αντιμετώπιση των αντικινήτρων, όπως το μη μισθολογικό κόστος, στην ενδυνάμωση της παρουσίας της ελληνικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και στο άνοιγμα του Συνδέσμου στα μέλη του μέσα από μια κουλτούρα συμμετοχής, συμπερίληψης και ανοιχτής επικοινωνίας.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με αιχμή την ανταγωνιστικότητα

Κίνητρα για επενδύσεις στη βιομηχανία, εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, αναδιοργάνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με ειδική ομάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις της λεγόμενης νέας οικονομίας, αλλά και λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και εν γένει της οικονομίας περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες του κ. Θεοδωρόπουλου εάν αναδειχθεί στην ηγεσία του ΣΕΒ στις προσεχείς εκλογές της 18ης Ιουνίου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ξεχωριστό υπουργείο Βιομηχανίας με την αρμοδιότητα να περιορίζεται σε επίπεδο γενικής γραμματείας σχολιάζεται συχνά-πυκνά από τον διεκδικητή της προεδρίας του ΣΕΒ.

ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις