Τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Axel Accessories ανακοίνωσε η Med σταματώντας έτσι την υλοποίηση του μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (MOU), που προέβλεπε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Axel από τη Med.

Μόδα: Βρίσκοντας θύλακες ανάπτυξης σε αβέβαιους καιρούς

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Med:

Η εταιρεία MED ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΜΑΓΙΟ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ με Α.Φ.Μ. 099359394 ανακοινώνει την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία AXEL ACCESSORIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΟΔΑΣ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ και με διακριτικό τίτλο AXEL ACCESSORIES A.E., με Α.Φ.Μ. 999559300, για την υλοποίηση του μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (MOU), που προέβλεπε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της AXEL ACCESSORIES A.E. από την MED A.B.E.E.

Η συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Med ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο το μνημόνιο συνεργασίας της Med με την Axel Accessories AEBE, με την εισηγμένη να προχωρά στην απορρόφηση της δεύτερης.

Οι συμβαλλόμενες εταιρίες επρόκειτο να προβούν σε πράξη συγχώνευσης διά απορροφήσεως, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η Axel, ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβίβαζε στη Med το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών της.

Οι δε μέτοχοι της Axel θα γίνονταν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας Med, σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να διατηρήσουν το σύνολο των μετοχών τους για διάστημα ενός έτους από την κτήση τους και τουλάχιστον το 50% κατά το δεύτερο έτος.

Ποιες είναι οι εταιρείες

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 από τον Ευθύμη Χατζηβασιλείου, ο οποίος δημιούργησε ένα brand premium εσωρούχων, μαγιό, αξεσουάρ και γυαλιών ηλιου.

Το 2023, το 70% πέρασε στον επενδυτικό όμιλο ΑΡΕΧ Holdings S.A. και τα χέρια του επιχειρηματία Λεωνίδα Ζησιάδη, ο οποίος εδώ και χρόνια διαθέτει σημαντική παρουσία στον χώρο των ξενοδοχείων και των ακινήτων, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο από τον ιδρυτή της εταιρείας, Ευθύμη Χατζηβασιλείου, ο οποίος πλέον ελέγχει μόλις το 14,90%.

Τον Ιούλιο η εταιρεία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, με αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξήσει κατά τουλάχιστον 1/4 την αξία της.

Η εταιρεία διαθέτει 19 καταστήματα στην Ελλάδα, ένα στη Ρώμη μέσω θυγατρικής και ακόμα ένα στην Κωνσταντινούπολη, με τρίτο συνεργάτη. Από το 2021 και για έξι χρόνια είναι επίσημος χορηγός της Εuroleague Turkish Airlines.

Η Axel Accessories ΑΕΒΕ, που ιδρύθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Λαγουμάκη, με ένα δίκτυο που κατέχει σημαντική θέση στην αγορά λιανικής και χονδρικής γυναικείων ρούχων, διαθέτοντας καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Σερβία, Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις