Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επικράτησε με σημαντική διαφορά της Ιουλίας Τσέτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την καταμέτρηση των ψήφων να ολοκληρώνεται ο επιχειρηματίας συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 75%.

ΣΕΒ: Η πρώτη φορά κάλπες, το φαβορί και ο μύθος του τρίτου υποψήφιου

Οι δύο διεκδικητές

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναμετρήθηκε με την κα. Ιουλία Τσέτη, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος από την άλλη πλευρά είναι επικεφαλής του Ομίλου Bespoke SGA Holdings, στην ομπρέλα του οποίου εντάσσονται η εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι, η Νίκας, η Αμβροσία, η Αλλαντικά Μακεδονίας και η «Ελληνικοί Χυμοί».

Οι προτεραιότητες

Στους στόχους του κ. Θεοδωρόπουλου, περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση του ΣΕΒ προκειμένου να συγκροτηθεί ειδική ομάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως προτεραιότητες έχει θέσει τη θωράκιση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, τα εργασιακά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ έχει καυτηριάσει το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ξεχωριστό υπουργείο Βιομηχανίας με την αρμοδιότητα να περιορίζεται σε επίπεδο γενικής γραμματείας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει κάνει γνωστές τις προτεραιότητες σε πρόσφατη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους:

1. Εργασιακά. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στα εργασιακά αλλά και επιστροφή των μισθών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

2. Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν μπορεί το 75% του ΑΕΠ να προέρχεται από την κατανάλωση και το 25% από την παραγωγή. Χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στήριξη της βιομηχανίας. Απαιτείται σύμφωνα με τον ίδιο η επανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας.

3. Άρση αντικινήτρων. Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε την ανάγκη της άρσης των αντικινήτρων για αδειοδοτήσεις και χωροταξία προκειμένου να πραγματοποιηθούν επενδύσεις.

4. Ανταγωνιστικότητα στην Ε.Ε. Όπως είπε η Ε.Ε. γεννά πολλές ντιρεκτίβες και οι αποφάσεις για θέματα όπως της πράσινης μετάβασης όταν οι ανταγωνιστές ΗΠΑ και Ασία δεν έχουν τέτοιους όρους πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές