Να ανασκευάσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει σε βάρος διαφημιζόμενων στο Χ, επιχείρησε ο Ιλον Μασκ με νεότερες δηλώσεις του από τη Γαλλία. Παλαιότερα είχε εκτοξεύσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς αντιδρώντας στο κύμα φυγής από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Τwitter), λίγο μετά την εξαγορά του από τον ίδιο.

Στο φεστιβάλ διαφήμισης Cannes Lions στις Κάννες της Γαλλίας, ο Ιλον Μασκ ρωτήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του WPP, Μαρκ Ρεντ, γιατί είπε στους διαφημιζόμενους που απειλούσαν να διακόψουν τις καταχωρίσεις τους στην πλατφόρμα, στα τέλη του περασμένου έτους, να «πάνε να γ….θούν»!

Ιλον Μασκ: Νέα αγωγή – Από μέτοχο της Tesla για ύποπτες συναλλαγές ύψους 7,5 δισ

Ο Μασκ δικαιολογήθηκε ότι ήταν ένα σχόλιο γενικότερο για την ελευθερία του λόγου παρά κάτι συγκεκριμένο που αναφερόταν στη διαφημιστική βιομηχανία.

«Δεν ήταν για τους διαφημιζόμενους στο σύνολό τους», είπε ο Μασκ. «Όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια παγκόσμια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου, όπου άνθρωποι από ευρύτερο φάσμα απόψεων μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρχαν διαφημιζόμενοι που επέμεναν στη λογοκρισία», είπε ο Μασκ. «Στο τέλος της ημέρας… αν πρέπει να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ λογοκρισίας και απώλειας χρημάτων, [ή] λογοκρισίας και χρημάτων, ή ελευθερίας του λόγου και απώλειας χρημάτων, θα επιλέξουμε το δεύτερο».

«Θα υποστηρίξουμε την ελευθερία του λόγου αντί να συμφωνήσουμε να λογοκριθούμε για χρήματα, και νομίζω ότι είναι η σωστή ηθική απόφαση», πρόσθεσε.

Ο στόχος του Ιλον Μασκ στις Κάνες

Ο Μασκ ταξίδεψε στις Κάννες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με στόχο να καθησυχάσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαφήμιση και τα διεθνή brand σχετικά με το μέλλον του X.

Μαζί του ήταν η Linda Yaccarino, Διευθύνουσα Σύμβουλος τoυ X και πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών για την NBC Universal.

Πέρυσι, μερικοί από τους κορυφαίους διαφημιζόμενους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Apple, IBM, Disney και Sony απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά από αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε ο Mασκ, καθώς και περιπτώσεις όπου οι διαφημίσεις τους εμφανίστηκαν μαζί με τοξικές αναρτήσεις.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ ταξίδεψε στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους αφού κατηγορήθηκε από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ότι ενίσχυε το αντιεβραϊκό μίσος στο X.

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος όταν ρωτήθηκε τότε εάν αυτό το ταξίδι ήταν μια «περιοδεία συγγνώμης» για τους διαφημιζόμενους, απάντησε ότι οι διαφημιζόμενοι που απειλούν να σταματήσουν τις δαπάνες για διαφημίσεις στην πλατφόρμα θα πρέπει να σταματήσουν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα του.

«Μην διαφημίζεστε», είπε στη συνέντευξη του τον Νοέμβριο στο CNBC. «Αν κάποιος πρόκειται να προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις; Να με εκβιάσεις με χρήματα; Πήγαινε να γ…..θείς!»

Ο Μασκ έκανε ωστόσο πίσω την Τετάρτη όσον αφορά στις επιθέσεις του εναντίον των διαφημιζόμενων εταιρειών.

«Φυσικά, οι διαφημιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο που θεωρούν συμβατό με τα brand τους», είπε. «Αυτό που δεν είναι ωραίο είναι να επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει περιεχόμενο με το οποίο διαφωνούν στις πλατφόρμες».

Και πρόσθεσε: «Για να είναι το X η δημόσια πλατεία για τον κόσμο, είναι πραγματικά καλύτερα μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης – αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να λένε παράνομα πράγματα, είναι ελευθερία του λόγου εντός των ορίων του νόμου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Στο μικροσκόπιο τα κέρδη τους λόγω επιτοκίων
Διεθνή |

Ετοιμάζονται για νέο γύρο κερδών οι ευρωπαϊκές τράπεζες; O ρόλος των επιτοκίων

Οι αναλυτές της JP Morgan δήλωσαν ότι η ευαισθησία των ευρωπαϊκών τραπεζών στα επιτόκια παραμένει χαμηλή, μαζί με το ποσοστό των πελατών που μεταφέρουν μετρητά σε λογαριασμούς με υψηλότερες αποδόσεις

Καμάλα Χάρις: Το επιχειρηματικό της όραμα και οι σχέσεις με τις Big Tech και το Κλίμα
Διεθνή |

Η... business friendly Καμάλα Χάρις: Οι σχέσεις με τις Big Tech και οι πράσινες πολιτικές

Η Καμάλα Χάρις έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τις επιχειρηματικές απόψεις - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος