Κατά σχεδόν 30% έχει υποχωρήσει από την αρχή του έτους η μετοχή της Tesla, πιεζόμενη στις «συμπληγάδες» της αρνητικής δημοσιότητας γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα και των ιδιοτροπιών του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Ίλον Μασκ.

Tesla: Η αύξηση τιμών σε Ευρώπη και ΗΠΑ «ανέβασε» την μετοχή

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Business Insider, τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα που η διοίκησή της έχει καταφύγει στη διαφήμιση, πρακτική που ο Ίλον Μασκ απεχθάνεται.

Η στροφή

Παρά λοιπόν την αποστροφή του Μασκ προς τις διαφημιστικές εκστρατείες, η Tesla δαπάνησε περίπου 6,4 εκατ. δολάρια για προωθητικές καμπάνιες στις ΗΠΑ το 2023, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Πρόκειται για μια θεαματική αύξηση του σχετικού μπάτζετ, δεδομένου ότι το 2022 η εταιρεία είχε ξοδέψει μόλις 175.000 δολάρια στη διαφήμιση.

Τώρα όμως η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από αγοραστές που προτιμούν ένα υβριδικό όχημα από ένα πλήρες EV, καθώς και από εταιρείες που προσφέρουν κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος, όπως η ενίσχυση ύψους 1.000 δολαρίων που προσφέρει η BMW σε πελάτες που επιλέγουν δικά της EVs.

«Θα δοκιμάσουμε και θα δούμε πώς θα πάει»

Ο Μασκ συναίνεσε στην εκπόνηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας τον προηγούμενο Μάιο, καθώς οι επενδυτές έμοιαζαν να χάνουν την υπομονή τους με τις αρνητικές επιδόσεις και το διαχειριστικό χάος στην Tesla.

«Θα δοκιμάσουμε λίγη διαφήμιση και θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε τότε ο Μασκ, καθησυχάζοντας έναν συμμετέχοντα στη συνάντηση που υπογράμμιζε ότι η Tesla δεν έχει απήχηση στους πλούσιους οδηγούς που αναζητούν ένα πιο σπορ αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]