Η ALD Automotive | LeasePlan παρουσίασε στην Ελλάδα την Ayvens, το νέο brand κινητικότητας, που αποτελεί την ένωση των δύο εταιρειών κάτω από μία ενιαία ταυτότητα, αφού προηγήθηκε η συγχώνευση των δύο εταιρειών του κλάδου της αυτοκίνησης, τον Μάιο του 2023.

Κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο γαλλικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, Société Générale.

Εξαγορά βόμβα: Τέλος η LeasePlan στην Ελλάδα

Σχετικά με το αποτύπωμα της νέας εταιρείας στην ελληνική αγορά, το 12% των συνολικών ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, γίνονται σήμερα από την Ayvens. Διαθέτει περίπου 60.000 οχήματα στους ελληνικούς δρόμους, με αξία πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να χρηματοδοτεί και να διαχειρίζεται έναν τεράστιο στόλο. Παράλληλα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 270 εργαζομένους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νέου brand, στόχος της Ayvens είναι να ηγηθεί της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών ρύπων και διαμορφώνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Με κεντρικό μήνυμα το «Better with every move», η εταιρεία δεσμεύεται στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, με στόχο να κάνει τη ζωή να «κυλάει καλύτερα».

Το μεγαλύτερο Κέντρο Κινητικότητας στην Ελλάδα

Η Ayvens προχωρά παράλληλα σε μία ακόμα σημαντική επένδυση στη χώρα μας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο κέντρο κινητικότητας (Mobility Centre) στην Ελλάδα, στη Μαγούλα Αττικής.

Πρόκειται για σύγχρονη εγκατάσταση που εκτείνεται σε 60 στρέμματα, λειτουργεί ως κόμβος για διάφορες υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν μια νέα εμπειρία παραλαβής και παράδοσης, αντικατάστασης και επιστροφής αυτοκινήτου.

Συνδυάζοντας τους πόρους και την τεχνογνωσία των δύο εταιρειών που συγχωνεύτηκαν, η Ayvens στοχεύει στην παροχή καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των πελατών της στην Ελλάδα.

Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Group Regional Director της Ayvens και Κώστας Πετρούτσος, Managing Director της Ayvens

Στόλος οχημάτων αξίας άνω του 1,1 δισ. ευρώ

Έχοντας ξεπεράσει τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε αξία οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, η Ayvens διαχειρίζεται και διατηρεί έναν σημαντικό στόλο με μέσο όρο ηλικίας οχημάτων τα 2,5 χρόνια.

Πρόκειται για μία επένδυση που όχι μόνο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Ayvens στην ελληνική αγορά, αλλά συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, στηρίζοντας τις εισαγωγικές εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα και το δίκτυο των αντιπροσώπων τους, συντηρώντας και επισκευάζοντας τα αυτοκίνητά της στο δίκτυο αυτό.

Γιάννος Ζαφείρης, Marketing & Communications Director της Ayvens και Γιάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

Ayvens Carmarket για τα μεταχειρισμένα

Ένας ακόμα πυλώνας δραστηριότητας της Ayvens στην Ελλάδα είναι η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Με το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας, Ayvens Carmarket, η εταιρεία στοχεύει στην πλήρη αναδιαμόρφωση της εγχώριας αντίληψης για τον τομέα αυτό.

Η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για τη χονδρική πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων, σχεδιασμένων ειδικά για επαγγελματίες και εμπόρους αυτοκινήτων. Μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πωλήσεων, διευκολύνει τις ψηφιακές διαδικασίες και τις διασυνοριακές συναλλαγές.

Η Ayvens, επίσης, δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής και απευθείας πώλησης στους ιδιώτες.

Η νέα διοικητική ομάδα της Ayvens

Το νεοσύστατο Board of Directors της Ayvens στην Ελλάδα απαρτίζεται από τους: Κώστα Πετρούτσο, Managing Director, Γιούλη Καλογήρου, Finance Director, Μαρία Καμπανέλλου, Human Resources Director, Ελένη Μυρίση, Remarketing Director, Παναγιώτη Πετριανίδη, Services & Operations Director, Χρήστο Παπαγιαννόπουλο, Commerce Director, Γιώργο Κατσό, Risk & Compliance Director, Γιάννο Ζαφείρη, Marketing & Communications Director, Δέσποινα Καρακώστα, Strategy & Transformation Director και Γιώργο Μυτιληναίο, Digital & IT Director.

Ο Κώστας Πετρούτσος, Managing Director της Ayvens, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε στην Ελλάδα την “Ayvens”, τη νέα μας εταιρική ταυτότητα. Η Ayvens, είναι η νέα παγκόσμια μάρκα βιώσιμης κινητικότητας και αποστολή της είναι να μεταμορφώσει τον τρόπο που κινούμαστε, στοχεύοντας στην απλότητα, την ευφυΐα και τη βιωσιμότητα. Μεταξύ άλλων, σήμερα παρουσιάζουμε το νέο μας Mobility Centre στη Μαγούλα Αττικής, και την πλατφόρμα Ayvens Carmarket, η οποία θα φέρει επανάσταση στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν συστήνουμε την Ayvens και μαζί “ανοίγουμε δρόμο για το αύριο”».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές