Νέα δικαστικά επεισόδια στη διαμάχη του Μίλτου Καμπουρίδη με την DCI Advisors. Χθες ανακοινώθηκε ότι η Dolphin Capital Partners Ltd (“DCP“) στις17 Ιουνίου 2024 κατέθεσε στην Ελλάδα ανταγωγή κατά της DCI Advisors LTD (πρώην Dolphin Capital Investors Limited, “DCI”) (η “Ανταγωγή“).

Η Ανταγωγή κατατέθηκε από την DCP, τον Μίλτο Καμπουρίδη και τον Μιχάλη Τσιρίκο οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση ύψους €12 εκατομμυρίων από την DCI για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής στην Ελλάδα στις 19 Απριλίου 2024.

Ανησυχία εργαζομένων Folli Follie για τις θέσεις εργασίας

Η Ανταγωγή αυτή έρχεται να προστεθεί στην αγωγή της DCP ύψους €10,25 εκατομμυρίων πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023 για ζημιές που προέκυψαν από την παράνομη καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων του 2021 από την DCI.

Η εντολή στους δικηγόρους 

Η DCP έχει επίσης δώσει εντολή στους δικηγόρους της στην Ελλάδα να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές και μηνύσεις κατά των Διευθυντών της DCI, καθώς και των διευθυντών και στελεχών των ελληνικών θυγατρικών της DCI, οι οποίοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των διαφόρων δυσφημιστικών αγωγών που κατατέθηκαν στην Ελλάδα από την DCI.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό θα παρέχονται εν καιρώ.

Η DCP σημειώνει επίσης ότι οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στις προηγούμενες δημόσιες ανακοινώσεις της, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση https://dolphincp.com/dcp-rns/, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί δημόσια.

Αντίθετα, η DCI συνεχίζει να σιωπά για τη χρηματοοικονομική της κατάσταση και φερεγγυότητα και λειτουργεί με μικρά, βραχυπρόθεσμα δάνεια από συνδεδεμένα  μέρη.

Αναστολή διαπραγμάτευσης

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η DCI Advisors LTD ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι από την 1η Ιουλίου αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας λόγω αδυναμίας δημοσίευσης ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώθηκε από τους ελεγκτές της, την KPMG Κύπρου και την KPMG Ελλάδας, ότι δεν είναι εφικτή η δημοσίευση του ισολογισμού της μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα αρθεί με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Αύγουστο, με δεδομένο ότι ο σχετικός έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 9 του ίδιου μήνα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης του Kilada Hills, της Aristo Developers και του Livka Bay, καθώς και των ακινήτων που διαθέτει η ίδια στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable