Ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών και βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και εξυπηρέτησης είναι τα σημαντικά οφέλη για τους πελάτες από την ψηφιοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης που ολοκλήρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό καλύτερη εποπτεία του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, προσηλωμένος στο στόχο του πελατοκεντρικού χαρακτήρα λειτουργίας του και της ψηφιοποίησης όλων των λειτουργιών του, ενισχύει τις Τεχνικές του Υπηρεσίες με το GIS, ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για λεπτομερή καταγραφή και παρακολούθηση του Δικτύου, που πλέον γίνεται ψηφιακά σε οθόνες, σε αντίθεση με το παρελθόν που γινόταν μέσω χαρτών.

ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαία καταμέτρηση στο ρεύμα για έναν στους δύο καταναλωτές

Με την ψηφιοποίηση του Δικτύου, η εξυπηρέτηση των πελατών αναβαθμίζεται καθώς γίνεται αμεσότερη, ταχύτερη και πιο στοχευμένη.

Ειδικά για τις περιπτώσεις βλαβών, προγραμματισμένων διακοπών ή κρίσεων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ο χρόνος αποκατάστασης επιταχύνεται, καθώς πλέον εντοπίζονται αμεσότερα όλα τα απαιτούμενα, απαραίτητα στοιχεία του Δικτύου.

Παράλληλα με το GIS παρέχεται αμεσότερη πληροφόρηση για ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ (όπως νέα αιτήματα ΑΠΕ, σταθμούς φόρτισης, εκτέλεση έργων πλησίον του Δικτύου κα.).

Mέσω του GIS, o ΔΕΔΔΗΕ, συλλέγει δεδομένα και λαμβάνει την ακριβή θέση των ορατών στοιχείων του Δικτύου, με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων όπως τα Μobile Μappers, εξοπλισμένα με LiDAR (τεχνολογία που βασίζεται στην εκπομπή παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ) και κάμερες 360ο.

Με τον τρόπο αυτό, έχει τη δυνατότητα, τόσο για καλύτερη προετοιμασία σε επίπεδο πρόληψης και συντήρησης, όσο και για τον συντονισμό των ενεργειών του σε περιπτώσεις κρίσεων και βλαβών.

Σταθερή προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ, παραμένει η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες, με την ταχύτερη ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησής τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια