Στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης προχώρησε η Αρμενία το πρωί της Παρασκευής (21/6) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

«Η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση είναι ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ατζέντας που απαιτούν επίλυση. Η Δημοκρατία της Αρμενίας απορρίπτει κατηγορηματικά τη στοχοποίηση μη στρατιωτικών υποδομών, τη βία κατά του άμαχου πληθυσμού και την ομηρία και αιχμαλωσία αμάχων κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης και προσχωρεί στα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωσή τους χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ιταλία: Συνεχίζει τη χρηματοδότηση της URNWA στην Παλαιστίνη

»Η Δημοκρατία της Αρμενίας έχει προσχωρήσει στα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τα οποία ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Αρμενίας ενδιαφέρεται ειλικρινά για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς συμφιλίωσης μεταξύ του εβραϊκού και του παλαιστινιακού λαού. Σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, έχουμε πάντα υποστηρίξει την ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος και υποστηρίζουμε την αρχή των ‘δύο κρατών’ για τη λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί μπορούν να πραγματοποιήσουν τις νόμιμες προσδοκίες τους», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

«Με βάση τα παραπάνω και επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Αυστηρή επίπληξη» στον αρμένιο πρέσβη

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρει ότι κάλεσε τον πρέσβη της Αρμενίας για μια «αυστηρή επίπληξη» μετά την ανακοίνωση της χώρας ότι θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Η Αρμενία είναι η τελευταία χώρα που προβαίνει σε μια τέτοια ανακοίνωση από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς ακολουθώντας το παράδειγμα της Σλοβενίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας νωρίτερα φέτος.

Το Ισραήλ έχει ζυγίσει πώς θα αντιδράσει στα μέτρα και φέρεται να έχει προτείνει την υποβάθμιση των δεσμών με τα εν λόγω κράτη.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: x.com/AraratMirzoyan

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα