Με αρκετά μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να συντηρηθεί αξιοπρεπέστατα, κόντρα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, το σημείο-κλειδί βρίσκεται στη ζώνη των 1396-1401 μονάδων.

Εκεί όπου είχαν βγει σοβαρά (και κρίσιμα) αντανακλαστικά των αγοραστών, κατά τις συνεδριάσεις της 14ης, 17ης και 18ης Ιουνίου.

Όταν, δηλαδή, ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, σε αρνητικό έδαφος, και μόλις είχαμε χάσει τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις κάτω από τις 1420 μονάδες.

Θεωρητικά, κάτω από τα προαναφερθέντα επίπεδα, το πράγμα ..στραβώνει, καθώς δεν φαίνεται κάποιος λόγος (για τους βραχυπρόθεσμους) να συντηρούν τις ανοδικές θέσεις.

Παράλληλα, τα θεσμικά χαρτοφυλάκια έχουν θορυβηθεί, τόσο στο μετοχικό σκέλος, όσο και στο ομολογιακό.

Διότι πολύ απλά, έγιναν πιο απρόθυμα να (επανα)τοποθετηθούν, ακόμα και σε αυτά τα ελκυστικά επίπεδα, αφήνοντας λίγο τα πράγματα να πάρουν μια τροπή.

Οι δημοσκοπήσεις ξεκίνησαν να δίνουν σοβαρότατο προβάδισμα στη ΛεΠεν, κι επομένως χρειάζεται υπομονή.

Στα καθ’ ημάς, η πρώτη συνεδρίαση της “κουτσής” χρηματιστηριακής εβδομάδας είχε ψήγματα αισιοδοξίας, καθώς παρά τα αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη αλλά και τη διανομή μερισμάτων σε 8 εισηγμένες (άρα και άνοιγμα χαμηλότερα) συντηρηθήκαμε σε θετικό έδαφος.

Εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά των CENER και ΟΡΤΙΜΑ σε νέα ιστορικά υψηλά και με κομμένο το μέρισμα (0,08€ 0,44€ μικτό, αντίστοιχα). Η δεύτερη τρέχει με απόδοση +80% από την εισαγωγή της.

Ο ΟΠΑΠ επίσης υποστηρίχτηκε στο ταμπλό, μόνιμα θετικός και με κομμένη την επιστροφή κεφαλαίου του.

Στοιχήματα έπεσαν στη ΜΟΗ για το επικείμενο δικό της μέρισμα (26/6, 1,43€).

Ο ΜΥΤΙΛ πήρε κι άλλα εύσημα, αυτήν τη φορά από EDISON, με τιμή-στόχο 49€ (!), ενώ και η ΑΡΑΙΓ συνέχισε έντονα υποτιμημένη παρά το ..+60% περιθώριο ανόδου (τιμή 17,80€) που είδε η Eurobank Equities.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 26/6 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (26 εβδ.) του Ελληνικού Δημοσίου. Η προηγουμένη δημοπρασία ΕΓΕΔ 26 εβδ. διενεργήθηκε στις 29/5 και η απόδοση τους διαμο­ρφώ­θηκε στο 3,55%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής