Συμφωνία ύψους 420 εκατ. ευρώ σύναψαν η Αλγερία και η ιταλική εταιρεία Bonifiche Ferraresi SpA για την ανάπτυξη ενός γεωργικού έργου, καθώς το βορειοαφρικανικό κράτος επιδιώκει να θωρακιστεί έναντι της επισιτιστικής ανασφάλειας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει φέτος και ανακοινώθηκε το Σάββατο σε τελετή υπογραφής στο Αλγέρι, 36.000 εκτάρια στο νοτιοκεντρικό αλγερινό κρατίδιο Τιμιμούν θα διατεθούν για την παραγωγή σιταριού, φασολιών και άλλων προϊόντων.
Αλγερία: Ειδικές βίζες για επισκέψεις στη Σαχάρα
Το επενδυτικό ταμείο της Αλγερίας θα παράσχει το 49% της χρηματοδότησης και η ιταλική εταιρεία το υπόλοιπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας. Η πλούσια σε φυσικό αέριο χώρα του ΟΠΕΚ, η οποία πρόκειται να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, περιέγραψε την πρωτοβουλία ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάπτυξη αυτάρκειας σε βασικές καλλιέργειες.
Ο υπουργός Γεωργίας Youcef Cherfa περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για την ανάκτηση 500.000 εκταρίων στο νότιο τμήμα της Αλγερίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η προσπάθεια να αυξηθούν οι εκτάσεις καλλιέργειας σιτηρών κατά 18% θα γίνει σε συνεννόηση με διεθνείς οργανισμούς και ιταλικές και καταριανές εταιρείες, είπε.
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι παρουσίασε τον Ιανουάριο ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας άνω των 5,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας της στην Αφρική μια προσπάθεια για την ενίσχυση των ενεργειακών δεσμών και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.


































