ΕΦΚΑ: Στην τσιμπίδα των αρχών υπάλληλος που ζητούσε «μίζα» – Πώς προδόθηκε

H υπάλληλος για να εξυπηρετήσει το θύμα δεχόταν το ποσό σε… δόσεις

ΕΦΚΑ: Στην τσιμπίδα των αρχών υπάλληλος που ζητούσε «μίζα» – Πώς προδόθηκε

Το ποσό των 4.000 ευρώ ζητούσε υπάλληλος του ΕΦΚΑ από γυναίκα που εκβίαζε προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε στην καταβολή του επιδόματος αναπηρίας στη μητέρα της.

Συντάξεις: Από το φθινόπωρο θα δοθούν τα χρήματα σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Μάλιστα η υπάλληλος, για να… εξυπηρετήσει το θύμα μας δεχόταν το ποσό σε… δόσεις, καθώς η γυναίκα αδυνατούσε να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό των 4.000 ευρώ που ζητούσε.

«Θα δώσεις 2.000 ευρώ με την έγκριση του επιδόματος αναπηρίας και άλλες δύο χιλιάδες, όταν καταβληθεί» ήταν η συμφωνία, αλλιώς δεν επρόκειτο να μπει το επίδομα στη μητέρα της.

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ μάλιστα έσπευσε να το υπενθυμίσει με ένα sms, μόλις ολοκληρώθηκε η έγκριση της αίτησης.

Δείτε τον διάλογο:

Η υπάλληλος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροληψία.

YouTube thumbnail

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 61.850 ευρώ,
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • usb stick και
  • ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πηγή:in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο