
Σταθερό στο 6,4% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, καθώς η οικονομία κατέγραψε μια μικρή απώλεια θέσεων εργασίας της τάξης των 2.800.
Εν μέσω ιστορικά υψηλών επιτοκίων, το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί κατά 0,9% κατά το τελευταίο έτος.
Καναδάς: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι και οι πρόσφατοι μετανάστες, ωστόσο, επηρεάζονται περισσότερο από την επιδείνωση των συνθηκών.
Η διάρθρωση της ανεργίας
Από τους μαθητές ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών που επέστρεψαν στο σχολείο το φθινόπωρο, το 51,3% από αυτούς εργάστηκαν τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση κατά 6,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η αύξηση της ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονη για τους πρόσφατους μετανάστες νέους
Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά λέει ότι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης για φοιτητές που επιστρέφουν από τον Ιούλιο του 1997, με εξαίρεση τον Ιούλιο του 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η επιβράδυνση στην καναδική αγορά εργασίας έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητή στους πρόσφατους μετανάστες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τους έχει αυξηθεί κατά 3,1% σε ετήσια βάση στο 12,6% τον Ιούλιο.
Συγκριτικά, το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα που γεννήθηκαν στον Καναδά αυξήθηκε κατά 0,5% τον περασμένο χρόνο σε 5,6% τον Ιούλιο.
Η αύξηση της ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονη για τους πρόσφατους μετανάστες νέους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποσοστό ανεργίας 22,8%. Αυτό είναι αυξημένο κατά 8,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η ανησυχία της κεντρικής τράπεζας
Η Τράπεζα του Καναδά έχει επισημάνει ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις συνθήκες της αγοράς εργασίας.
Ο διοικητής Τιφ Μακλέμ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει ξανά το βασικό της επιτόκιο οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την περίληψη των πρακτικών της Τράπεζας του Καναδά που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανησυχούν ότι η περαιτέρω επιδείνωση στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία.


Latest News

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.