Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 760 εκατ. δολαρίων

Συνολικά ο όμιλος που διευθύνει ο Μπάφετ έχει πουλήσει μετοχές της BofA αξίας περίπου 7 δισ. δολαρίων

Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 760 εκατ. δολαρίων

Περαιτέρω μείωσε τη συμμετοχή της  Bank of America (BofA) η Berkshire Hathaway, εταιρεία του μεγιστάνα επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Οι συνολικές πωλήσεις μετοχών της BofA από τα μέσα Ιουλίου έχουν αγγίξει τα 7 δισ. δολάρια. Αναλυτές εκτιμούν ότι επιθυμεί να μειώσει το μερίδιο κάτω από το 10% για αν αποφύγει τους κανονιστικούς περιορισμούς.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων,που διευθύνεται από τον 94 χρόνο Μπάφετ,  ο οποίος χαίρει υψηλής αναγνώρισης ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι πούλησε 18,7 εκατομμύρια μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου και 5 Σεπτεμβρίου για να συγκεντρώσει περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια.

Μπάφετ: Πούλησε μετοχές της BofA αξίας 845 εκατ. δολαρίων

Η Berkshire συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BofA με ποσοστό περίπου 11,1%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.  Όπως προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία η Berkshire Hathaway πρέπει να συνεχίσει να αναφέρει τακτικά τις πωλήσεις της έως ότου η συμμετοχή της πέσει κάτω από το 10%.

Ο Μπάφετ ξεκίνησε να επενδύει στην τράπεζα το 2011, όταν η Berkshire αγόρασε προνομιούχες μετοχές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η αγορά σηματοδότησε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του CEO Brian Moynihan να αποκαταστήσει την υγεία της τράπεζας μετά την οικονομική κρίση του 2008. Ο Μπάφετ  τον Απρίλιο του 2023 μιλώντας στο CNBC είπε ότι του άρεσε ο Moynihan «εξαιρετικά» και δεν ήθελε να πουλήσει τις μετοχές της τράπεζας εκείνη την εποχή.

Οι μετοχές της Bank of America σημείωναν πτώση της τάξης του 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή σημείωσε άνοδο περίπου 18% φέτος, σε σύγκριση με κέρδος σχεδόν 21% στον S&P 500 Banks Index  η οποία παρακολουθεί τις τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο