
Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς υποχωρεί το δολάριο στη σκιά της επιφυλακτικότητας των επενδυτών εν όψει της απόφασης Fed για την πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από τέσσερα χρόνια.
Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο κατά 0,1% στα 2.573,18 δολάρια η ουγγιά. Ο χρυσός χρυσός ανέβηκε στο υψηλό ρεκόρ των 2.589,59 δολαρίων τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου κινούνται ανοδικά κατά 0,3% στα 2.599,8 δολάρια.
Wall Street: Νευρικότητα – Επιφυλακτικά τα «πονταρίσματα» για τη μείωση του επιτοκίου της Fed
Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η συνεδρίαση της Fed
Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στην πολυαναμενόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ. Οι έμποροι τιμολογούν πιθανότητα 63% για μείωση 50 μονάδων βάσης.
«Μια πιο σημαντική μείωση των επιτοκίων κατά 50 bps θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές του χρυσού ακόμη υψηλότερα… Οι μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων θα είναι ο κύριος μοχλός της κορύφωσης του χρυσού στα 3.000 δολάρια» εξηγεί στο Reuters η Julia Khandoshko, διευθύνουσα σύμβουλος της ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής εταιρείας Mind Money.
«Όταν η Fed ξεκινήσει τη χαλάρωση της πολιτικής, το ερώτημα δεν θα είναι αν ο χρυσός φτάσει σε πρωτοφανή υψηλά, αλλά πότε».
Οι ράβδοι μηδενικής απόδοσης τείνουν να είναι πιο ελκυστικοί σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Οι γεωπολιτικές εντάσεις
Στο γεωπολιτικό μέτωπο, η μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ υποσχέθηκε να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ αφού το κατηγόρησε ότι πυροδότησε τηλεειδοποιητές σε όλο τον Λίβανο την Τρίτη, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν 3.000 άλλους, μεταξύ των οποίων και οι μαχητές της και ο απεσταλμένος του Ιράν στη Βηρυτό.
Αυτή η τελευταία επίθεση «μπορεί να θεωρηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή, η οποία θα τείνει να υποστηρίζει ασφαλή καταφύγια όπως τα πολύτιμα μέταλλα» σημειώνει ο Frank Watson, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.
Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,5% στα 30,59 δολάρια η ουγγιά μετά το υψηλό δύο μηνών τη Δευτέρα.
«Μετά από ένα πρόσφατο ξεπούλημα, οι τιμές του ασημιού ανακάμπτουν με την αύξηση των τιμών του χρυσού. Οι κερδοσκοπικές καθώς και οι διαπραγματεύσεις ETF (χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια) για το ασήμι αυξάνονται», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.
Η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,2% στα 979,65 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,6% στα 1.109,75 δολάρια.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι