Ο Τζένσεν Χουάνγκ ξεκίνησε την Nvidia από το μηδέν και η ανάπτυξη της σε μια εταιρεία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρειάστηκε τρεις δεκαετίες. Οι προσπάθειες του Χουάνγκ έκαναν την κατασκευάστρια τσιπ μια από τις πολυτιμότερες εταιρείες παγκοσμίως.
«Η οικοδόμηση μιας εταιρείας είναι τρελά δύσκολο», είπε ο συνιδρυτής της κατασκευάστριας τσιπ σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο «Acquired Live» τον περασμένο μήνα και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα.
Goldman Sachs: Δεν τρόμαξε από το τελευταίο sell-off της Nvidia – Συστήνει buy
«Ο αριθμός των πραγμάτων που πρέπει να ξέρεις. Οι καταπληκτικοί άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να περιτριγυρίζεσαι. Οι αντίπαλοι και όλα τα έξυπνα πράγματα που πρόκειται να κάνουν. Οι αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσεις καθώς περνάει ο καιρός».
Πως ο Χουάνγκ έχτισε την Nvidia
Ο Χουάνγκ πρόσθεσε ότι αν «εφόσον ξεπέρασα όλες τις προκλήσεις, και όλες ι κακουχίες, και όλους τους πόνους και τα βάσανα των τελευταίων 32 ετών, και αν μπορούσα να είχα συμπιέσει στον εγκέφαλο ενός 29χρονου, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το άτομο να είχε ξεκινήσει την εταιρεία».
Τόνισε ότι αν ήξερε τι θα πετύχαινε τελικά η Nvidia, σίγουρα θα είχε ιδρύσει την εταιρεία. Ο στόχος του Χουάνγκ ήταν να υπογραμμίσει πόσο δύσκολο είναι να οικοδομήσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση και να τονίσει γιατί η άγνοια είναι μια «υπερδύναμη» για τους επιχειρηματίες, καθώς δεν ξέρουν σε τι μπαίνουν, συμπυκνώνει το Business Insider.
Η Nvidia παραμένει το φωτεινότερο παράδειγμα για την μανία με την τεχνητή νοημοσύνη. Η τιμή της μετοχής της έχει οκταπλασιαστεί, φθάνοντας στα ύψη από τις αρχές του 2023, τροφοδοτούμενη από την ξέφρενη ζήτηση για μικροτσίπ της που θα τροφοδοτούν κάθε είδους τεχνολογία AI.
Η εταιρεία απέφερε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο και 17 δισεκατομμύρια δολάρια λειτουργικά έσοδα τους τρεις μήνες έως τις 28 Ιουλίου, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό υπερβαίνει άνετα τα έσοδα περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα καθαρά έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2022.
Η τεράστια άνοδος
Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 180% τους τελευταίους 12 μήνες και η αξία της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Χουάνγκ, ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο σε podcast του Acquired πέρυσι.
Είπε ότι «η οικοδόμηση της Nvidia αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εκατομμύριο φορές πιο δύσκολη από ό,τι περίμενα, ή οποιοσδήποτε από εμάς περίμενε ότι θα ήταν. Εκείνη τη στιγμή, αν συνειδητοποιούσαμε τον πόνο και την ταλαιπωρία, πόσο ευάλωτοι θα είστε αισθάνεστε, και τις προκλήσεις που πρόκειται να υπομείνετε, την αμηχανία και την ντροπή, και τη λίστα με όλα τα πράγματα που πάνε στραβά, δεν νομίζω ότι κανείς θα δημιουργούσε μια εταιρεία».
Ο Χουάνγκ πρόσθεσε ότι με τις τρέχουσες γνώσεις του, θα διστάζει να ιδρύσει μια εταιρεία και να υπομείνει τέτοιες δυσκολίες: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ – είναι απλώς πάρα πολύ».
Latest News
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
Ενοίκια σοκ για τους φοιτητές στο Λονδίνο μετά τις νέες αυξήσεις [γράφημα]
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τους φοιτητές στη Βρετανία
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Safran: Με το βλέμμα στις συμβάσεις του αμερικανικού στρατού
Η γαλλική εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 10% το 2025, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4,7 και 4,8 δισ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση
Έφοδος τελωνιακών και της ευρωπαικής εισαγγελίας στα γραφεια της Adidas
Tο ένταλμα έρευνας για την Adidas ανέφερε την (ύποπτη) σωρευτική φορολογική ζημία σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ