Στα 50 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, και τόνισε πως το κυβερνών κόμμα «παραμένει η πιο σταθερή παράταξη στη χώρα».
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κάνουμε αυτή την συνέντευξη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο αυτή την ιδιαίτερη επέτειο. Πενήντα χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή παράταξη στη χώρα και νομίζω ότι αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγαλύτερες διακυμάνσεις και είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται, το μόνο κόμμα το οποίο κράτησε, άντεξε και ενισχύθηκε είναι η ΝΔ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Για να δώσει μόνος του την απάντηση, λέγοντας πως «ίσως η καλύτερη απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν».
«Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού και του πραγματισμού. Η ΝΔ βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δίστασε να ξεφύγει από πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κοιτάξει προς το μέλλον», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Και προσέθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι ‘εγώ δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, είμαι προοδευτικός’. Αυτή την προσαρμοστικότητα τιμούμε σήμερα. Ήταν ο κατεξοχήν πολιτικός που προσπαθούσε να προσελκύσει τους καλύτερους ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία».
«Η ημέρα αυτή ανήκει στους Νεοδημοκράτες», είπε, αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης. «στους φίλους μας, στους παλιούς και νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί μας».
«Έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα – Η μέρα είναι αφιερωμένη στον απλό Νεοδημοκράτη»
Σχολιάζοντας την ηχηρή απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, από την γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε. Έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Δεν είναι σήμερα ημέρα αυτοκριτικής. Την έχω κάνει την αυτοκριτική, σήμερα είναι ημέρα χαράς».
Για το «γαλάζιο αντάρτικο»
«Η πολύ μεγάλη απόσταση από το δεύτερο και τρίτο κόμμα οφείλεται σε ένα βαθμό και στις πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως η ΝΔ «υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια μία πολιτική που προτάσσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη, πρεσβεύει την πολιτική του υπεύθυνου πατριωτισμού, ενώ ταυτόχρονα είναι και μία πολιτική κοινωνικά προοδευτική, που δίνει έμφαση στις ανισότητες».
Όσο για τις ερωτήσεις «γαλάζιων» βουλευτών προς την κυβέρνηση, που σχολιάσθηκαν ως «αντάρτικο» σε μία σειρά πολιτικών του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «όταν κυβερνάς για δεύτερη τετραετία, είναι λογικό να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες. Η κυβέρνηση ως αλεξικέραυνο απορροφά όλους τους κραδασμούς. Όσοι φαντάζονται πως η ΝΔ έχει θέματα συνοχής ή ενότητας, είναι βαθιά γελασμένοι. Από τότε που γίναμε κυβέρνηση έχουν καταθέσει οι κυβερνητικοί βουλευτές πάνω από 6.000 ερωτήσεις».
«Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς των βουλευτών είναι το κοινοβουλευτικό έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το επιτελείο του μελετά με προσοχή τις ερωτήσεις.
Για τα «κόκκινα» δάνεια
Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία κατέθεσαν ερώτηση βουλευτές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πλαίσιο που υπάρχει προστατεύει τους ευάλωτους.
«Για τα ζητήματα των κόκκινων δανείων έχουμε ένα πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, το οποίο πράγματι προστατεύει και τους ευάλωτους, αλλά τους δίνει και δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με έναν τρόπο που να μπορούν να δουν ξανά το μέλλον τους με αισιοδοξία. Υπάρχουν 20.000 περιπτώσεις που ρυθμίστηκαν δάνεια μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού και έδωσαν ανάσα στα νοικοκυριά μας», σημείωσε.
Και τόνισε πως «το ζήτημα των κόκκινων δανείων των αγροτικών συνεταιρισμών, για παράδειγμα, είναι ένας βραχνάς που έρχεται από το παρελθόν και με θάρρος η κυβέρνηση έρχεται να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό».
«Η Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη»
«Από εδώ και πέρα, θα δείτε την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, την τήρηση των εξαγγελιών μας και μεταρρυθμίσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «τη συνέχιση μιας πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των μισθών, τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα κάνει πράξη αυτή την έννοια της νομιμότητας παντού, την οποία είδη υπηρετούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια».
«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, όχι για να κάνουμε μικρές διευθετήσεις. Αυτή την πολιτική αισθάνομαι ότι υπηρετώ και αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη τριετία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»
Στην ερώτηση αν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο πρωθυπουργός απάντησε «βεβαίως».
«Να επανέλθω στον ιδρυτή μας. Ταμπέλες οι οποίες κινούνται στον ιδεολογικό χώρο του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη ΝΔ. Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Οι πολιτικές μας υπηρετούν τους πολλούς και για αυτό καταφέραμε να συνενώσουμε στη ΝΔ συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει, που ήρθαν και συντάχτηκαν με τη Νέα Δημοκρατία με έναν τρόπο ο οποίος μας επέτρεψε να φτάσουμε σε ποσοστά, τα οποία – για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών κομμάτων – είναι πρωτοφανή», όπως είπε.
«Είμαστε ένα κέντροδεξιό κόμμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά οι πολλοί να συμφωνούμε σε πολλά. Νομίζω ότι αυτή τη μεγάλη σύνθεση, τη μεγάλη ευρυχωρία, αυτή την κοινή πορεία σε επιλογές που είναι αξιακές για τη χώρα, την έχουμε βρει στην ΝΔ».
«Η ΝΔ έχει ανοιχτές τις πόρτες της»
Μιλώντας για την ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά πως «όντως στα δεξιά μας υπάρχουν τρία κόμματα με όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό. Μια πραγματικότητα που υπάρχει μια δεκαετία».
Για να προσθέσει πως «η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές της πόρτες της σε οποιονδήποτε πολίτη δυνητικά μπορεί να την επιλέξει. Και ξέρετε, αναρωτιέμαι αυτοί οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κόμματα πιο πατριωτικά ή πιο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αν μας πιστώνουν το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από 5 χρόνια, ότι η Ελλάδα έχει πιο θωρακισμένες ένοπλες δυνάμεις ότι προστατεύει τα σύνορά της πιο αποτελεσματικά».
«Χθες βρέθηκα στον Έβρο σε μία πολύ ωραία τετράωρη εκδήλωση με πάρα πολλά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, δημάρχους, εκπροσώπους φορέων, και πρέπει να σας πω ότι διαμορφώσαμε ένα σχέδιο στήριξης του Έβρου με αναπτυξιακά και εθνικά χαρακτηριστικά. Ο Έβρος έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα. Είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», επισήμανε, υποστηρίζοντας πως «θεωρούμε ότι υπηρετούμε μία πολιτική του υπεύθυνου πατριωτισμού και αυτή την πολιτική πιστεύω ότι θα μας την πιστώσουν και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να μας ψηφίσουν αλλά βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ ή σε κόμματα τα οποία είναι στα δεξιά της ΝΔ».
Για τις φαρμακευτικές δαπάνες
Όσον αφορά τις φαρμακευτικές δαπάνες, ένα θέμα για το οποίο, επίσης, κατατέθηκε ερώτηση από «γαλάζιους» βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «το ζήτημα που έθεσαν οι βουλευτές με την φαρμακευτική δαπάνη είναι εύλογο. Το μελετάμε, έχω ζητήσει από τα υπουργεία να κοστολογήσουν την πρόταση αυτή».
«Οι βουλευτές έθεσαν ένα πραγματικό πρόβλημα – γιατί είναι κακό αυτό; Καλό είναι», σημείωσε, προσθέτοντας πως «υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε κλειδωμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνουμε την πολιτική μας και δεν ασχολούμαστε με την κοινωνία. Δεν είναι ακριβές αυτό. Έκατσα 4 ώρες στον Έβρο για να ακούσω, άκουσα όλους τους ομιλητές και μίλησα 10 λεπτά, για να τους ακούσω. Αυτό σημαίνει πολιτική».
Για τη Μέση Ανατολή
Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα παράγοντας σταθερότητας σε μία περιοχή που είναι ιδιαίτερα ασταθής».
Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αλλά προσέθεσε: «Φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει. Το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και σε μία τρομοκρατική επίθεση δολοφονήθηκε εν ψυχρώ και ένας Έλληνας. Προφανώς το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί», υποστήριξε.
«Η έκκληση που κάνουμε όλοι είναι η αντίδραση, που είναι αναμενόμενη, να μην οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «προφανώς όλοι έχουμε έγνοιες για περιφερειακή ανάφλεξη, μας ενδιαφέρει να δούμε τι θα γίνει με τις τιμές του πετρελαίου, έχουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης, ανησυχούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα στην Ερυθρά θάλασσα».
«Όσο κι αν φαίνεται αυτό δύσκολο στην παρούσα συγκυρία, θεωρώ ότι η πίεση να επανέλθουμε με κάποιο τρόπο σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για μία λύση δύο κρατών, ολοένα και θα εντείνεται. Αυτή η λύση τελικά μπορεί να εξασφαλίσει τα μακροχρόνια στρατηγικά συμφέροντα και του ίδιου του Ισραήλ».
Για τα ελληνοτουρκικά
«Η Χάγη δεν είναι κοντά, ποτέ δεν ήταν. Μία διαφορά αναγνωρίζουμε: οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί την οποιαδήποτε λύση μόνο και μόνο για να υπάρχει μία λύση, θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Βλέπω τη διάθεση, την κατεύθυνση που έχουμε δώσει, να συζητήσουμε. Λέμε ‘έλα Τουρκία να τα λύσουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο’», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά.
Σχολιάζοντας την στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό, επισήμανε πως «οι θέσεις του Ερντογάν για το Κυπριακό είναι παντελώς απαράδεκτες. Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοηθά και στην επίλυση του Κυπριακού».
Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, στο MEGA, «τον Οκτώβριο θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, για να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο», ανέφερε.
Για τη βία ανηλίκων: «Νομιμότητα παντού»
«Έχει κάποια σχέση η εικόνα των γηπέδων σήμερα με πριν ένα χρόνο; Υπάρχει μεγάλη πρόοδος και το αποτέλεσμα είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οπαδική βία.
Στη συνέχεια, μίλησε για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, τονίζοντας πως «η πολιτική μας στη βία των γυναικών έχει σώσει ζωές. Οι γυναίκες σήμερα καταγγέλλουν γνωρίζοντας πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους».
Ιδιαίτερα αυστηρή θα είναι η κυβέρνηση στην τήρηση του ΚΟΚ, όπως ανέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η επομένη μάχη είναι η μάχη του κράνους».
«Υπάρχει έξαρση στην παιδική βία και είναι παγκόσμια. Στον ΟΗΕ μίλησα για το ζήτημα αυτό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν ρόλο σε αυτό. Το bullying πλέον είναι διαρκές, είναι ψηφιακό, είναι 24ωρο. Οι πολιτικές ‘stop bullying’ στα σχολεία έχουν ήδη αποδώσει», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Για την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία είπε πως η μεταρρύθμιση αυτή είναι μεγάλης σημασίας.
«Θα δείτε πρωτοβουλίες από εμένα και στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους γονείς να βάλουν περιορισμούς. Οι επόμενες παρεμβάσεις μας θα έχουν να κάνουν με τον αλγόριθμο των εταιρειών, πώς σερβίρουν το περιεχόμενο. Να σπάσουμε τον κύκλο του εθισμού, αυτό απαιτεί παρεμβάσεις και η Ευρώπη μπορεί να το κάνει αυτό. Θέλω να παίξω ρόλο», επισήμανε.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως χρειάζεται τη συμμετοχή των γονιών και των παιδιών για να το επιτύχει αυτό.
«Οι γονείς έχουν ευθύνες, το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους γονιούς. Στο υπουργικό υπήρχε συζήτηση να ρίξουμε το όριο ανηλικότητας στα 14. Δεν θα γίνει, δεν πιστεύω πως η λύση είναι να βάλουμε τα παιδιά στη φυλακή. Οι γονείς έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Προτιμώ να καταστήσω τους γονείς υπευθύνους, σε αυτή την αλυσίδα το παιδί έχει την μικρότερη ευθύνη», όπως είπε.
Για την ακρίβεια και την στεγαστική κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε πως η ακρίβεια αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα των νοικοκυριών, αναφέροντας πως οι καταναλωτές θα δουν περαιτέρω αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα.
«Κεντρικός μας στόχος είναι η μόνιμη βελτίωση του εισοδήματος, για αυτό και μειώνουμε τους φόρους», δήλωσε.
Για τα ακίνητα του δημοσίου, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μία «ανάσα» στο στεγαστικό πρόβλημα της χώρας, ανέφερε πως «δεν είναι τόσα όσα γράφονται».
«Το πρόγραμμα ‘Σπίτι μου 2’ ήταν μία προσωπική διαπραγμάτευση που έκανα. Πήραμε 2 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχύσουμε ένα πρόγραμμα που είχε τεράστια επιτυχία. Τα προγράμματα ‘Εξοικονομώ’ και η κοινωνική αντιπαροχή είναι μία συγκροτημένη πολιτική. Για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, μαγική λύση δεν υπάρχει, όμως η χώρα και η κυβέρνηση έχει συνεκτική πολιτική», υποστήριξε.
Προσέθεσε πως «η πολιτική της αποκέντρωσης έχει το χαρακτηριστικό να αλλάξουμε και τις συνήθειές μας» και έφερε ως παράδειγμα τους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πατρικού σπιτιού, λέγοντας «να μην θεωρούμε πως το κάθε παιδί που σπουδάζει, πρέπει ντε και καλά να ζήσει μόνο του»…
Για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως οι ανακοινώσεις για τον νέο ή την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνουν στις αρχές του 2025, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο τέλος της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Είναι σημαντικό ο/η πρόεδρος να μπορεί να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά», τόνισε, προσθέτοντας πως «το πνεύμα του Συντάγματος είναι να έχει και θεσμικά χαρακτηριστικά».
Πηγή: in.gr
Latest News
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Το πρόγραμμα του συνεδρίου που διοργανώνει το BHMA σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου για την πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης – Ζωντανή κάλυψη από το κανάλι του Βήματος στο YouTube
Την Πέμπτη ανακοινώνει ο Μακρόν το όνομα του νέου πρωθυπουργού
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου , ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόκειται να παρουσιάσει απόψε τον νέο πρωθυπουργό
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Κρούγκμαν: Αποσύρεται μετά από 25 χρόνια ως αρθρογράφος των New York Times
Την είδηση μοιράστηκε η συντάκτρια της στήλης Opinion Kathleen Kingsbury
«Διαστημική» άνοδος για τη SpaceX - Στα 350 δισ. δολ. η αποτίμηση
Η εκρηκτική αποτίμηση, εδραιώνει την ιδιότητα της SpaceX ως την πιο πολύτιμη ιδιωτική νεοφυή επιχείρηση στον κόσμο
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Το πολύπλοκο τοπίο στη Συρία αλλάζει το χάρτη στη Μέση Ανατολή
Εξαιρετικά πολύπλοκο είναι το τοπίο στη Συρία, στη μετά Άσαντ εποχή, με Ισραήλ, και Τουρκία, να παίρνουν θέση συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
Η κυβέρνηση Μπάιντεν «αποχαιρετά» τη Ρωσία με νέα πακέτο κυρώσεων - Στόχος ξανά το πετρέλαιο
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Πρώην αρραβωνιαστικιά του γιου του Τραμπ – Ποια είναι η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αναλαμβάνει πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – «Πιστή σύμμαχος και φίλη», αναφέρει ο Τραμπ