ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύξησε στο 5,65% τη συμμετοχή του το Lexcor Master Fund

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το fund κατέχει 6.669.904 μετοχές και δικαιώματα ψήφου

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύξησε στο 5,65% τη συμμετοχή του το Lexcor Master Fund

Σημαντική θέση έχτισε στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το Lexcor Master Fund.
Με σχετική ανακοίνωση η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΚΗ κάνει γνωστό ότι το συγκεκριμένο Fund ξεπέρασε το όριο του 5%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στις 6 Νοεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση κλάδων

Στο 5,65% η συμμετοχή του Lexcor Master Fund στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το Lexcor Master Fund αύξησε τις μετοχές που κατέχει στην εισηγμένη.

Πιο συγκεκριμένα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι «έλαβε γνωστοποίηση από την εταιρεία «Marble Bar Asset Management LLP» υπό την ιδιότητά της ως διαχειριστή επενδύσεων για το «Lexcor Master Fund”, ότι στις 23/10/2024 επήλθε μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του μετόχου «Lexcor Master Fund”, τα οποία και ανήλθαν του ορίου του 5%»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, το Lexcor Master Fund κατέχει αριθμό μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την γνωστοποίηση συναλλαγής 6.669.904 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 5.65% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που ανέρχονται σε 118.105.090.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το deal με τη Masdar

Αξίζει να σημειωθεί πώς στις 23 Οκτωβρίου οι μέτοχοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης ενέκριναν τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών περίπου 37% που κατέχει στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, στη Masdar.

Είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι το μεγάλο deal ανάμεσα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Masdar αξίας 3,2 δισ. ευρώ για την πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η μεταβίβαση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα ολοκληρωθεί με τη δημόσια πρόταση της Masdar και στους υπόλοιπους μετόχους, ενώ να σημειωθεί ότι η συναλλαγή έχει λάβει τη σχετική έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τόνισε πώς με το deal ο όμιλος αποκτά ταμειακές ροές της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, ενώ μειώνεται και ο δανεισμός του ομίλου κατά 1,1 δισ. ευρώ.

OT Originals

Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο