Mars Ελλάς: Τι δείχνει το ταμείο στην Ελλάδα – Γιατί πήγε στα δικαστήρια

Αισιόδοξη για την πορεία των μεγεθών της και τη φετινή χρονιά εμφανίζεται η διοίκηση της Mars Ελλάς

Mars Ελλάς: Τι δείχνει το ταμείο στην Ελλάδα – Γιατί πήγε στα δικαστήρια

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για το 2023 ανακοίνωσε η Mars Ελλάς, η ελληνική θυγατρική του παγκόσμιου κολοσσού ζαχαρωδών Mars, Inc.

Το 2023, όπως και στη χρήση 2022, η Mars Ελλάς ανέβασε ταχύτητα στις πωλήσεις της βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τους δείκτες κερδοφορίας.

Τα μεγέθη της Mars Ελλάς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης στη χρήση 2023 καταγράφηκε αύξηση εσόδων κατά 12,3% στα 56,3 εκατ. ευρώ έναντι 50,1 εκατ. ευρώ το 2022.

Η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 32,7% στα 7,3 εκατ. ευρώ έναντι 5,5 εκατ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση.

Για το 2024 η εταιρεία αναμένει σταθερή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών από τη συνεχή βελτίωση του μοντέλου λειτουργίας εκτιμώντας ωστόσο ότι οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τόσο τα κόστη λειτουργίας, προμήθειας και μεταφοράς των προϊόντων καθώς και τον όγκο πωλήσεων.

Εξαιτίας, διαφορών φορολογικών επιβαρύνσεων για τις χρήσεις 2018-2017 ύψους 1,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά αποτελέσματα εμφάνισαν υποχώρηση 21,4% στα 3,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2022.

Ο φορολογικός έλεγχος για το 2017 είχε ως συνέπεια πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, ύψους 512.000 ευρώ. Κάτι που αμφισβητεί η εταιρεία που προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η εταιρεία δηλώνει πεπεισμένη ότι η υπόθεση θα καταλήξει προς όφελός της. Οι φορολογικές διαφορές για το 2018, που κοινοποιήθηκαν τον Ιούλιο 2024, διευθετήθηκαν μέσω τροποποιητικών δηλώσεων.

Για τον φορολογικό έλεγχο του 2018 τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στη Mars Ελλάς πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο του 2024, ενώ η εταιρεία προέβη σε τροποποιητικές δηλώσεις, διευθετώντας τις διαφορές από τον έλεγχο πριν από την κοινοποίηση του σημειώματος διαπιστώσεων.

Στην Ελλάδα η Mars κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων, όπου δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια.

Η Mars Hellas, με 93 εργαζόμενους στην Ελλάδα πέτυχε σημαντική βελτίωση του προϊοντικού μείγματος που αποτυπώθηκε στο μεικτό αποτέλεσμα, παρ’ ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στο κόστος προμήθειας και αγοράς προϊόντων συνέχισαν να αποτελούν πρόκληση.

OT Originals

Περισσότερα από Τρόφιμα – ποτά

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο