
Το Προεδρικό Διάταγμα με τον νέο Οργανισμό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Α’ 172 στις 4 Νοεμβρίου 2024 και τίθεται πλέον σε ισχύ.
Ο νέος Οργανισμός του ΟΠΑ, ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο που ίσχυε από το 1996, το καθιστά ως το 1ο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θέτει σε ισχύ νέο Οργανισμό σύμφωνα με τον ν. 4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
Miss AI: Τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης για influencers
Ο νέος Οργανισμός διαμορφώθηκε με γνώμονα τα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης
Με τον νέο Οργανισμό, καθορίζονται και περιγράφονται αναλυτικά οι γενικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των Διοικητικών Υπηρεσιών και η κατανομή θέσεων εργαζομένων, κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού.
Ο νέος Οργανισμός διαμορφώθηκε με γνώμονα τα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης με στόχο να διασφαλίσει την αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Πέντε προτεραιότητες για το ΟΠΑ
Σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του ΟΠΑ, η εκπλήρωση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσω της στρατηγικής του, η οποία βασίζεται στις ακόλουθες προτεραιότητες:
- Αριστεία στην έρευνα και στην εκπαίδευση
- Σύνδεση με την κοινωνία
- Διεθνοποίηση
- Αναβαθμισμένο Πανεπιστημιακό περιβάλλον.
- Διασφάλιση Ποιότητας
Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του Νέου Οργανισμού του ΟΠΑ, ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε πλέον τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε έναν νέο οργανισμό, ο οποίος βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Μας βοηθάει να προχωρήσουμε στην καλύτερη οργάνωση του ΟΠΑ, στην κάλυψη των απαιτούμενων νέων θέσεων εργασίας και βέβαια, στην επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας».


Latest News

Δασμοί και αβεβαιότητα φέρνουν ύφεση – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Όταν οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι να περιμένουν από το διεθνές περιβάλλον, είναι λιγότερο πιθανό να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις ή να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

Πώς η λογιστική θα κάνει πιο «πλούσιους» τους φορείς γενικής κυβέρνησης από 1/1/2026;
To 2025 θεωρείται περίοδος προετοιμασίας, ή αλλιώς προπαρασκευαστική περίοδος

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2025 και 2026 - Νέες προβλέψεις από 25 οίκους
Για το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι προβλέψεις της Focus Economics κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης