Το Προεδρικό Διάταγμα με τον νέο Οργανισμό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Α’ 172 στις 4 Νοεμβρίου 2024 και τίθεται πλέον σε ισχύ.
Ο νέος Οργανισμός του ΟΠΑ, ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο που ίσχυε από το 1996, το καθιστά ως το 1ο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θέτει σε ισχύ νέο Οργανισμό σύμφωνα με τον ν. 4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
Miss AI: Τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης για influencers
Ο νέος Οργανισμός διαμορφώθηκε με γνώμονα τα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης
Με τον νέο Οργανισμό, καθορίζονται και περιγράφονται αναλυτικά οι γενικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των Διοικητικών Υπηρεσιών και η κατανομή θέσεων εργαζομένων, κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού.
Ο νέος Οργανισμός διαμορφώθηκε με γνώμονα τα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης με στόχο να διασφαλίσει την αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Πέντε προτεραιότητες για το ΟΠΑ
Σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του ΟΠΑ, η εκπλήρωση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσω της στρατηγικής του, η οποία βασίζεται στις ακόλουθες προτεραιότητες:
- Αριστεία στην έρευνα και στην εκπαίδευση
- Σύνδεση με την κοινωνία
- Διεθνοποίηση
- Αναβαθμισμένο Πανεπιστημιακό περιβάλλον.
- Διασφάλιση Ποιότητας
Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του Νέου Οργανισμού του ΟΠΑ, ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε πλέον τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε έναν νέο οργανισμό, ο οποίος βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Μας βοηθάει να προχωρήσουμε στην καλύτερη οργάνωση του ΟΠΑ, στην κάλυψη των απαιτούμενων νέων θέσεων εργασίας και βέβαια, στην επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας».
Latest News
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024
Ημέρα Εθελοντισμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το ΟΠΑ επιβραβεύει 115 φοιτήτριες και φοιτητές για την προσφορά τους
Grant Thornton και Οικονομικό Πανεπιστήμιο στηρίζουν τους μαθητές της ακριτικής Ελλάδας
Ο.Π.Α. και Grant Thornton υποδέχθηκαν τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης
Ανθεκτική η ελληνική οικονομία, αγκάθι η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Είναι κρίσιμη η ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη ζήτηση, θα σταθεροποιήσουν την αγορά εργασίας και θα στηρίξουν τη βιομηχανική παραγωγή