Η Huawei ζήτησε από έναν αμερικανό δικαστή να απορρίψει μεγάλο μέρος των ομοσπονδιακών κατηγοριών βάσει των οποίων η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ότι προσπάθησε να κλέψει μυστικά τεχνολογίας από αντιπάλους των ΗΠΑ και παραπλανούσε τις τράπεζες σχετικά με τις δραστηριότητές της στο Ιράν.

Πτώση 13,7% στα κέρδη εννιαμήνου για την Huawei, παρά την άνοδο των εσόδων

Σε μια κατάθεση, την Παρασκευής το βράδυ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, η Huawei είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις συνωμοσίας, αποκαλώντας την κατηγορία μέρος της «αβάσιμης» Πρωτοβουλίας για την Κίνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για δίωξη ατόμων και εταιρειών με δεσμούς με την Κίνα.

Με έδρα το Shenzhen, η Huawei δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες και έχει περίπου 207.000 υπαλλήλους

Η κινεζική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι αρκετές κατηγορίες αφορούσαν δραστηριότητες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι τραπεζικές απάτες βασίζονται σε μια θεωρία «δικαίωμα ελέγχου» της απάτης που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε πέρυσι σε μια άσχετη υπόθεση.

«Η κυβέρνηση προσέγγισε την Huawei ως εισαγγελικό στόχο σε αναζήτηση εγκλήματος», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της Huawei, που δήλωσε ότι η εταιρεία είναι αθώα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου 2026.

Με έδρα το Shenzhen, η Huawei δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες και έχει περίπου 207.000 υπαλλήλους.

Πώς ξεκίνησε η δίωξη σε βάρος της Huawei

Ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα των ΗΠΑ Breon Peace στο Μπρούκλιν αρνήθηκε να σχολιάσει τα πιο πάνω στο Reuters, ενώ και οι δικηγόροι της κινεζιήκς εταιρείας δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2018, όταν φυλακίστηκε στον Καναδά η Οικονομική Διευθύντρια της Huawei, Meng Wanzhou, της οποίας ο πατέρας ίδρυσε την εταιρεία.

Οι κατηγορίες εναντίον της απορρίφθηκαν το 2022.

Η Πρωτοβουλία για την Κίνα ξεκίνησε το 2018 κατά τη διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησης του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και είχε σκοπό να αντιμετωπίσει την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από το Πεκίνο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν τερμάτισε το πρόγραμμα αφού οι επικριτές είπαν ότι ισοδυναμούσε με φυλετικό προφίλ και δημιούργησε ένα κλίμα φόβου που παγώνει την επιστημονική έρευνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει περιορίσει την πρόσβαση της Huawei στην αμερικανική τεχνολογία από το 2019, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, ενώ η κινεζική εταιρεία αρνείται ότι αποτελεί απειλή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία