Μήνυση για υπόθεση απάτης στην Κτηματογράφηση από πιθανό κύκλωμα πολιτών και επαγγελματιών με πλαστογραφημένα έγγραφα θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο σήμερα, Παρασκευή (22/11) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου, Στυλιανό Σακαρέτσιο.
Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία υποβάλλεται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κτηματολογίου, σχετίζεται με πιθανή πλαστογραφία και απάτη κατά τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του θεσμού του Κτηματολογίου και την προστασία των εννόμων συμφερόντων των πολιτών.
![Δημόσιοι υπάλληλοι: Οι αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές [παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/dimosio1.jpg)




![Δημόσιοι υπάλληλοι: Οι αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές [παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/dimosio1-300x300.jpg)
![Επαγγελματικά ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές ενοικίασης – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/graf-1024x551-1-300x300.jpg)












![Επαγγελματικά ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές ενοικίασης – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/graf-1024x551-1.jpg)

















