ΝΑΤΟ: Στην Αθήνα σήμερα ο Μαρκ Ρούτε

Ο Μαρκ Ρούτε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΝΑΤΟ: Στην Αθήνα σήμερα ο Μαρκ Ρούτε

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ (πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας) Μαρκ Ρούτε επισκέπτεται την Αθήνα σήμερα όπου στις 12:00 θα γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (πάνω φωτογραφία αρχείου). Ο Ρούτε θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη (11:00), ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνομιλήσει με τον Νίκο Δένδια.

Η επίσκεψη Ρούτε έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Πιθανή απόσυρση του Τραμπ από την οικονομική και στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας θα φέρει τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας και δη τους Ευρωπαίους ενώπιον αυξημένων απαιτήσεων για παροχή βοήθειας

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε χθες την Άγκυρα και σήμερα έρχεται στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, αλλά κυρίως οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η Ουκρανία στο επίκεντρο

Ενδεικτικό είναι ότι ο Ρούτε αμέσως μετά τη συνάντησή του χθες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στο Χ ότι συζήτησαν «τις αυξανόμενες προκλήσεις για τη συλλογική μας ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της απειλής της τρομοκρατίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της κρίσης στη Μέση Ανατολή».

Το ΝΑΤΟ, έχει να αντιμετωπίσει από τις αρχές του 2025, τον Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτείων, με μείζον ερωτηματικό τη στάση του στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς πιθανή απόσυρση της οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο θα φέρει τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας και δη τους Ευρωπαίους ενώπιον μιας δυσχερούς κατάστασης και ενδεχομένως αυξημένων απαιτήσεων για παροχή βοήθειας.

Υπό αυτό το πρίσμα κ. Ρούτε αναμένεται να εκφράσει ξανά τη στήριξη του στην Ουκρανία. Ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία μπορεί να παραμείνει στη μάχη» και να αποτραπεί το να επιτύχει ο Βλ. Πούτιν.

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο