Στη δεύτερη φάση της επιλογής των παρόχων ψηφιακών στοιχείων ευρώ και συναφών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ενημέρωση του εγχειριδίου κανόνων του συστήματος ψηφιακού ευρώ, με στόχο την εναρμόνιση των ψηφιακών πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.
Ψηφιακό ευρώ: ποια τα οφέλη του για εσάς
Όπως ενημέρωσε, η ΕΚΤ ολοκλήρωσε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή πιθανών παρόχων και τώρα έχει προσκαλέσει επιλεγμένους πλειοδότες σε διαγωνισμό, με τα αποτελέσματα να οριστικοποιηθούν το επόμενο έτος.
Το ψηφιακό ευρώ και οι ειδικές ομάδες
Ταυτόχρονα, νέες δραστηριότητες έρευνας και πειραματισμού χρηστών έχουν ξεκινήσει για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις των χρηστών και για την ενημέρωση της λήψης αποφάσεων. Αυτά θα επικεντρωθούν σε ειδικές ομάδες-στόχους, όπως οι μικρο-traders και οι ευάλωτοι καταναλωτές και θα δημοσιευθούν στα μέσα του 2025.
Η ΕΚΤ συνεργάζεται επίσης με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων εμπόρων, παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και πανεπιστημίων, για να δημιουργήσει συνεργασίες καινοτομίας για να δοκιμάσει τις πληρωμές υπό όρους και να διερευνήσει άλλες πιθανές περιπτώσεις χρήσης του ψηφιακού ευρώ.
Παράλληλα, η ΕΚΤ συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και τις εθνικές αρχές για την ανάπτυξη μεθοδολογίας για τον καθορισμό ορίων διακράτησης ψηφιακών ευρώ.
Αυτή η εργασία θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να προσδιορίσει τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη βαθμονόμηση και να προτείνει μια μεθοδολογία για τη βαθμονόμηση των ψηφιακού ορίων διακράτησης ευρώ. Η προτεινόμενη μέθοδος θα δοκιμαστεί σε μια πρώτη ανάλυση κατά τη διάρκεια του 2025.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ