
Η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή της Χιλής υπέβαλε τέσσερις κατηγορίες κατά του μεγάλου ορυχείου χαλκού Los Bronces, που ελέγχεται από την Anglo American, για μη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές άδειες.
Οι κατηγορίες θα μπορούσαν να επισύρουν πρόστιμο σχεδόν 17 δισεκατομμυρίων πέσος (17,17 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Εποπτική Αρχή Περιβάλλοντος, ή SMA, αναφέρει το Reuters.
Χαλκός: Κάτω από τo φράγμα των 9.000 δολαρίων
Το Los Bronces είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού της Χιλής με παραγωγή 215.500 μετρικών τόνων πέρυσι, καθώς και ένα έργο-κλειδί για την Anglo American, η οποία έχει αποτελέσει στόχο εξαγοράς της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας BHP.
Η Anglo American ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναλύει τις κατηγορίες για να καθορίσει τα επόμενα βήματά της.
Μία από τις κατηγορίες θεωρήθηκε «πολύ σοβαρή», το υψηλότερο από τα τρία επίπεδα αδικήματος, για μη συμμόρφωση που χρονολογείται από μια κύρωση του 2014.
Τότε, η SMA διαπίστωσε ότι η Anglo American Sur, η τοπική μονάδα που εκμεταλλεύεται το Los Bronces, απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημα με την όξινη αποστράγγιση στην αποθήκη αποβλήτων του Esteriles Donoso, η οποία έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί τα απόβλητα του ορυχείου.
«Η εταιρεία δεν εφάρμοσε οριστική λύση … αποτελεί επανάληψη πράξεων που είχαν τιμωρηθεί στο παρελθόν», δήλωσε η Εποπτική Αρχή Περιβάλλοντος της Χιλής (SMA).
Η ρυθμιστική αρχή κατέθεσε επίσης δύο κατηγορίες στη μεσαία κατηγορία «σοβαρή». Η μία αφορούσε την Anglo American επειδή δεν σχεδίασε ένα σύστημα μετριασμού των όξινων υδάτων που συλλέγονται κατάντη του κοιτάσματος Esteriles και η άλλη επειδή δεν έλαβε μέτρα για τον έλεγχο της διαρροής στο φράγμα τελμάτων Las Tortolas.
Η μεταλλευτική εταιρεια δήλωσε ότι «εργάζεται για τη βελτιστοποίηση του υδραυλικού φράγματος που εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή για τη βελτίωση του ελέγχου των διαρροών».


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι