
Χαμηλότερης έντασης σεισμοί σημειώθηκαν το βράδυ από Κυριακή προς Δευτέρα μετά τα 5 Ρίχτερ, με τις δονήσεις που καταγράφηκαν να μην ξεπερνούν κατά πολύ τα 3R.
Τα σενάρια δεν αλλάζουν και οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το ενδεχόμενο ενός σεισμού 6 Ρίχτερ αν και έχει αλαφρά απομακρυνθεί συνεχίζει να αποτελεί αρκετά σημαντική πιθανότητα.
Τα έκτακτα μέτρα συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε Σαντορίνη, Ίο, Αμοργό και Ανάφη με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή.
Παπαζάχος: «Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2 Ρίχτερ»
«Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2 Ρίχτερ όταν υπάρχουν πολλοί σεισμοί 5,1 και 5 και 4,9 που τον συνοδεύουν. Κύριος είναι ο σεισμός που ξεχωρίζει πολύ από τους άλλους, με πολλή διαφορά στο μέγεθος και κυριαρχεί σαν φαινόμενο, δηλαδή δημιουργεί κυριαρχία με πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά. Εδώ μιλάμε για μια ομάδα σεισμών, για αυτό και ονομάζεται σμηνοσειρά», ανέφερε χθες ο Κώστας Παπαζάχος μετά και τα 5 Ρίχετρ που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σεισμού 6 Ρίχτερ ο κ. Παπαζάχος σημείωσε ότι αυτό απομακρύνεται αν και είναι υπαρκτό.
Καραστάθης: Θα έχουμε κατά καιρούς τέτοια μεγέθη – Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση
«Δεν έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση, μετά την τελευταία δόνηση των 5 Ρίχτερ. Έχουμε πει ότι είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να έχουμε σεισμούς γύρω στα 5 Ρίχτερ, το ζητούμενο είναι να γίνονται πιο αραιά», είπε ο αναπληρωτής διευθυντής τους Γεωδυναμικού, Βασίλης Καραστάθης στον ΑΝΤ1.
«Η αποκλιμάκωση μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες, ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από το μέγεθος του σεισμού, καθώς περισσότερη σημασία έχει η συχνότητα των δονήσεων», πρόσθεσε.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα