
Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι θα ήταν «αδιανόητο» η Ρωσία να επανενταχθεί σήμερα στην G7, όπως ελπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Σήμερα, αυτό είναι αδιανόητο. Η G7 είναι η ομάδα των πιο προηγμένων μεγάλων δημοκρατιών. Θέλει η Ρωσία να εμφανίζεται ως μια προηγμένη δημοκρατία; Όχι», οπότε «σήμερα, αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε ο Μπαρό στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.
Το θολό τοπίο γύρω από τις συνομιλίες για ειρήνευση στην Ουκρανία
«Η Ρωσία συμπεριφέρεται όλο και λιγότερο ως μια δημοκρατία, εξαπολύει επιθέσεις ασυγκράτητα και ξεδιάντροπα σε άλλα κράτη μέλη της G7, συνεπώς αυτό δεν είναι αποδεκτό», πρόσθεσε.
Την επομένη της τηλεφωνικής επικοινωνίας την Τετάρτη του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε η Ρωσία επανενταχθεί στην G7, η οποία θα γινόταν και πάλι η G8, και χαρακτήρισε τη διαγραφή της από την Ομάδα «λάθος», σύμφωνα με το AFP.
Η Ρωσία αποκλείστηκε από την G8 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας
«Θα ήθελα πολύ να επιστρέψει», τόνισε για τον Ρώσο ομόλογό του και την Ομάδα αυτή χωρών από την οποία η Ρωσία αποκλείστηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαρό δεν απέκλεισε την επανένταξη της Μόσχας στην Ομάδα αυτή αν βρεθεί μια «δίκαιη και διαρκής ειρήνη» στην Ουκρανία.
«Στο μέλλον, γιατί όχι;», αναρωτήθηκε. «Η ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο (σ.σ. κατά της Ουκρανίας) βαραίνει τον Πούτιν, δεν είναι ο ρωσικός λαός που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Αν, όταν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, καταφέρουμε να επαναφέρουμε τους δεσμούς μας με τον ρωσικό λαό, είναι πιθανές άλλες διπλωματικές σχέσεις», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.


Latest News

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.