
Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα όπως η εχθρική προσφορά της τράπεζας για την Banco BPM.
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, στη συνάντηση δεν παραστούν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ούτε ο υπουργός Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι.
Αν και πρόκειται για μία από τις συνήθεις επαφές που πραγματοποιεί ο Ιταλός τραπεζίτης, η περίσταση θα χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τις κινήσεις του Ορσέλ στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς του για την Banco BPM SpA και την αγορά μεριδίων της Assicurazioni Generali SpA.
Οι ίδιες πηγές τόνισαν πάντως, ότι τα σχέδια για τη συνάντηση του Ορσέλ στη Ρώμη με κυβερνητικούς αξιωματούχους θα μπορούσαν να αλλάξουν. Η UniCredit και η ιταλική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η κυβέρνηση κατέχει μερίδια σε βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δίνοντάς της κεντρικό ρόλο στο ξέφρενο κύμα συναλλαγών που παρατηρήθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας τους τελευταίους μήνες.
Βασικός παίκτης
Η UniCredit είναι ο βασικός παίκτης σε μια σειρά από προτάσεις για συμφωνίες που αναδιαμορφώνουν ευρύτερα τις ιταλικές και τις ευρωπαϊκές αγορές. Τώρα ελέγχει ποσοστό 28% στη γερμανική Commerzbank AG, ένα μείγμα μετοχών και παραγώγων, και ξεκίνησε μια προσφορά εξαγοράς για τη μικρότερη ιταλική ανταγωνίστρια BPM τον Νοέμβριο προκειμένου να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο δανειστή της χώρας.
Στην πιο πρόσφατη αιφνιδιαστική του κίνηση, ο Ορσέλ έχτισε αυτόν τον μήνα ένα μερίδιο στη Generali, δίνοντάς του ενδεχομένως μεγαλύτερη επιρροή σε μελλοντικές συμφωνίες.
Ο Ορσέλ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρεί το μερίδιο της Generali ως «οικονομική» επένδυση και δεν σκοπεύει να αγοράσει την ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, η συμμετοχή στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας μπορεί να γίνει διαπραγματευτικό χαρτί επειδή οι μεγαλύτεροι επενδυτές της εταιρείας εμπλέκονται και οι ίδιοι σε μια σειρά άλλων συγχωνεύσεων και εξαγορών — συμπεριλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση προσφοράς του Monte Paschi στη Mediobanca.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια