Την κάλυψη της μετοχής της METLEN Energy & Metals αρχίζει η Berenberg, δίνοντας τιμή στόχο στα 51 ευρώ, επίπεδα που υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου 35%, από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σύσταση για αγορά (buy).

Η κάλυψη της Berenberg, έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη κάλυψη της μετοχής από την Bank of America, και είναι η πρώτη φορά που την κάλυψη της METLEN αναλαμβάνουν ταυτόχρονα δύο ομάδες αναλυτών, τόσο από την Ενέργεια όσο και από τα Μέταλλα. Ο συνδυασμός αυτός, προσφέρει μία σε βάθος ανάλυση, κυρίως όσων αφορά στις σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τομέων της Εταιρείας, που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν τη METLEN από τις υπόλοιπες συμβατικές εταιρείες Ενέργειας και Μετάλλων.

Σαν… γάντι

Το report της Berenberg, στην προσπάθεια του να αναδείξει την προστιθέμενη αξία που καρπώνεται η METLEN από τη συνύπαρξη των δύο τομέων της, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι τομείς εφαρμόζουν μεταξύ τους σαν γάντι.

Η ομάδα ανάλυσης της Berenberg, εκτιμά ότι η μετοχή της METLEN, διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount σε σχέση με τα fundamentals της Εταιρείας όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, χωρίς να ενσωματώνει ακόμα στην ανάλυση και τις εκτιμήσεις της, κάποιο επικείμενο παράγοντα σημαντικής ενίσχυσης των κερδών της Εταιρείας. Πιθανόν, αυτό να συμβεί μετά το Capital Markets Day που θα διοργανώσει η METLEN στο LSE στις 28 Απριλίου.

Η METLEN, μετά τις Morgan Stanley (€48), Citi (€46) και BofA (€45), ενισχύει σημαντικά την κάλυψή της μετοχής της, από ξένες επενδυτικές τράπεζες, προσθέτοντας την BERENEBRG (€51), ένα ιστορικό και μεγάλο “σπίτι”, με ποιοτική ανάλυση και βαθιές γερμανικές ρίζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Cosmote Telekom: Αλλαγή εμπορικής ονομασίας μετά από 27 χρόνια
Επιχειρήσεις |

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια

«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ