
Ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις βλέπει για το δ’ 3μηνο του 2024 του Τιτάν η ΑΧΙΑ, αν και για ολόκληρο το έτος αναμένει να κινηθούν περίπου όπως έχει προαναγγείλει η διοίκηση.
Ειδικότερα, η Titan Cement έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου και του έτους 2024 την Πέμπτη 27 Μαρτίου πριν ανοίξει η αγορά. Η Εταιρεία έχει ήδη δώσει οδηγίες για έσοδα άνω των 2,640 δισ. ευρώ και EBITDA άνω των 585 εκατ. ευρώ, ενώ η Titan US ανέφερε έσοδα της χρήσης 1.634,4 εκατ. δολ. και EBITDA 370,4 εκατ. δολ.
Η ΑΧΙΑ προβλέπει ότι οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου του 2024 θα μειωθούν κατά 2,8% σε ετήσια βάση στα 636,4 εκατ. ευρώ λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη και της συρρίκνωσης σε άλλους τομείς. Αναμένει τα EBITDA κατά 2,7% χαμηλότερα σε ετήσια βάση στα 139,7 εκατ. ευρώ, οδηγώντας τα καθαρά κέρδη στα 77,9 εκατ. ευρώ έναντι 74 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2023.
Για το 2024 η ΑΧΙΑ αναμένει ότι θα ανακοινώσει 2,621 δισ. ευρώ, 594,3 εκατ. ευρώ και 300,6 εκατ. ευρώ έσοδα, EBITDA και κέρδη αντίστοιχα.
Η εικόνα από τις διάφορες περιοχές
Σύμφωνα με την ΑΧΙΑ, η Τιτάν θα επιβεβαιώσει την ισχυρή δυναμική της ελληνικής και της δυτικοευρωπαϊκής αγοράς το 4ο τρίμηνο του 2024, με τη ζήτηση τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα να παραμένει σταθερή (έργα υποδομής).
Οι πωλήσεις θα έχουν αυξηθεί κατά 4% για το τρίμηνο στα 112,9 εκατ. ευρώ, με σταθερή ζήτηση για προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αναμένει τα EBITDA της περιοχής στα 14,7 εκατ. έναντι 12,7 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Στη ΝΑ Ευρώπη, αναμένει αντίθετους ανέμους στην κορυφαία ανάπτυξη με τα έσοδα να μειώνονται κατά 6% στο τρίμηνο, στα 101,4 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας δύσκολα συγκρίσιμα τόσο σε όγκους όσο και σε τιμές σε σχέση με πέρυσι. Το περιθώριο EBITDA φαίνεται σταθερό στο 36,0%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 36,5 εκατ. ευρώ (-6,4% σε ετήσια βάση).
Στην Ανατολική Μεσόγειο προβλέπει ότι το φαινόμενο της υποτίμησης θα διατηρήσει μια καθοδική πίεση στην κορυφαία γραμμή, ενώ οι όγκοι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Στην Τουρκία, από την άλλη, οι όγκοι παραμένουν σταθεροί καθώς οι κατασκευαστικές τάσεις συνεχίζονται θετικά μετά τον σεισμό που έπληξε τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, μετριάζοντας έτσι τον αρνητικό αντίκτυπο της Αιγύπτου στην περιοχή.
Συνολικά, προβλέπει ότι οι πωλήσεις από την αγορά της Ανατολικής Μεσογείου θα μειωθούν το 4ο τρίμηνο στα 56,7 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA στα 10,2 εκατ. ευρώ.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος