
Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος πίσω από την επωνυμία Virgin έκανε μια οργισμένη αναφορά στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ στο LinkedIn, κατακρίνοντας την στροφή 180 μοιρών από το να είναι ο ειρηνοποιός της Δύσης στον κύριο ανταγωνιστή της μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη παλεύουν από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία, αναφέρει το Fortune. Ο πρόεδρος πιέζει ώστε η Ουκρανία να συμφωνήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, φτάνοντας στο σημείο να αποσύρει προσωρινά τη στρατιωτική υποστήριξη από τη χώρα.
Ο Τραμπ έχει επίσης συζητήσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, παραπονούμενος ότι επί χρόνια τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν πέτυχαν τις στοχευμένες δαπάνες τους σε σχέση με το ΑΕΠ.
«Φανταστείτε τον Πρόεδρο Ρούσβελτ να αλλάζει γνώμη στα μισά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να αποκαλεί τον Ουίνστον Τσόρτσιλ δικτάτορα και μετά να προσπαθεί να γίνει φίλος με τον Χίτλερ»
Εν τω μεταξύ, το κράτος μέλος της ΕΕ, η Δανία, αποκρούει τις νέες προσπάθειες του Τραμπ να εξαγοράσει τη Γροιλανδία για τις ΗΠΑ.
Έκτοτε, η ΕΕ συσπειρώθηκε για να υποσχεθεί συλλογικά περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικές δαπάνες. Η Γερμανία ενέκρινε πρόσφατα ένα σχέδιο δαπανών 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές και την άμυνα που θα έδινε μερική άρση του αυστηρού φρένου χρέους της προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες.

Έξαλλος ο Μπράνσον
Σε μια ανάρτηση που έθιξε τους προηγούμενους ρόλους των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ψυχρό Πόλεμο, ο Μπράνσον εξέφρασε δυσπιστία για την τρέχουσα κατάσταση που έχει δει τις ΗΠΑ ρητορικά να χωρίζουν με την Ευρώπη, με τον Μπράνσον να τονίζει τον χαρακτηρισμό του Ζελένσκι από τον Τραμπ ως «δικτάτορα» ως μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πράξη.
Ο Μπράνσον δεν μπόρεσε να φανταστεί προηγούμενο για αυτό που ονόμασε «μια αναστροφή τέτοιας κλίμακας και σημασίας».
«Φανταστείτε τον Πρόεδρο Ρούσβελτ να αλλάζει γνώμη στα μισά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να αποκαλεί τον Ουίνστον Τσόρτσιλ δικτάτορα και μετά να προσπαθεί να γίνει φίλος με τον Χίτλερ», έγραψε.
«Κι όμως, αυτή είναι η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν τώρα οι ευρωπαϊκές δυνάμεις – με τον κυριότερο στρατιωτικό τους σύμμαχο να αλλάζει ξαφνικά αφοσίωση».
«Οι ιστορικοί θα ανατρέξουν σε αυτήν την εποχή της παγκόσμιας πολιτικής ως την εποχή που έληξε η εμπιστοσύνη των δυτικών εθνών στην Αμερική. Είναι απογοητευτικό (και απίστευτα λυπηρό) να βλέπεις αυτό το μεγάλο έθνος να απογοητεύει τους συμμάχους του, όχι μόνο επειδή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα που έχει δει εδώ και δεκαετίες, αλλά επειδή τελικά θα κάνει ανεπανόρθωτη βλάβη στην Αμερική.
Ο Μπράνσον αναφέρθηκε επίσης στο Μνημόνιο της Βουδαπέστης, μια συμφωνία του 1993 που οδήγησε την Ουκρανία, μαζί με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά τους όπλα σε αντάλλαγμα για μελλοντική προστασία από τη Ρωσία. Υπονόησε ότι οι ΗΠΑ κινδύνευαν να εγκαταλείψουν τις υποχρεώσεις τους για την ασφάλεια της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα αυτού του μνημονίου.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει αναπτύξει στενούς επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τη χώρα ως την κύρια εξαγωγική αγορά για τους κλάδους μουσικής και μεταφορών του όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Virgin Records και Virgin Atlantic.


Latest News

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ

Αναιμική ανάπτυξη εν μέσω δασμών δείχνει ένας βασικός δείκτης για την οικονομία των ΗΠΑ
Ο δείκτης LEI είναι ένας σύνθετος οικονομικός δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτεί τη μελλοντική κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ

Πώς Βραζιλία και Αργεντινή βγαίνουν κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο
Ο εμπορικός πόλεμος φαίνεται σε πρώτη φάση να ευνοεί χώρες με ισχυρές αγροτικές εξαγωγές όπως οι δύο οικονομίες της Λατινικής Αμερικής

Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου - Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Το παπικό κονκλάβιο αποτελεί μια παράδοση που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα - Όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό

Νέα επίθεση Τραμπ στον «πολύ αργό» Πάουελ - Τον καλεί να μειώσει τα επιτόκια
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Wall Street με τις επανειλημμένες επικρίσεις του προς τον Πάουελ

Τα κινεζικά funds σταματούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ εν μέσω δασμών
Τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στην Κίνα έχουν αποσύρει επενδύσεις από ιδιωτικά κεφάλαια με έδρα τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες

Επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου στην Ινδία, στη σκιά των δασμών
Ο αμερικανός αντιπροέδρος θα συζητήσει στην Ινδία με τον Ναρέντρα Μόντι την πρόοδο των θεμάτων που εξετάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Λευκό Οίκο

Το Brexit, οι δασμοί των ΗΠΑ και η αναπόφευκτη σύγκριση
Οι υποστηρικτές του Brexit προέβαλαν το εγχείρημα ως «μαγική λύση» που θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας