
Τη λειτουργία τριών νέων ξενοδοχείων, ανεβάζοντας σε οκτώ το συνολικό αριθμό των μονάδων που διαθέτει στη χώρα μας έχει προγραμματίσει ο Όμιλος Radisson.
Από το 2020, ο Όμιλος Radisson Hotel έχει ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, με το άνοιγμα ξενοδοχείων σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σκιάθος και η Αθήνα.
Δυο νέα ξενοδοχεία από τον όμιλο Radisson
Από το 2026 αναμένονται δυο νέες προσθήκες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Radisson RED Mitropoleos Square Athens, το πρώτο ξενοδοχείο Radisson RED στην Ελλάδα και το Radisson Theatrou Square Athens.

Και τα δύο έργα βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή και η έναρξη λειτουργίας τους σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται για το 2026.
Παράλληλα, ο Όμιλος ετοιμάζεται για το άνοιγμα του Radisson Blu Resort Mani, του πρώτου θέρετρου του Ομίλου στην Πελοπόννησο, το οποίο θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες το 2026, στην περιοχή του Γυθείου.
Το Radisson RED Mitropoleos Square Athens θα είναι το πρώτο της αλυσίδας που θα λειτουργήσει στη χώρα μας υπό το brand Radisson RED. Το κατάλυμα είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ακινήτων Gnosis Investments, η οποία επενδύει 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της μονάδας και θα διαθέτει 112 δωμάτια.
Το Radisson Theatrou Square Athens ανήκει και αυτό στην Gnosis Investments και αναμένεται να λειτουργήσει το 2026.
Με το Radisson Blu Resort στη Μάνη ο Όμιλος Radisson Hotel Group, επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει 150 δωμάτια, θα ανοίξει τις πύλες του το 2026.
Το πρώην Hotel Lakonis
Το Radisson Blu Resort είναι το πρώην Hotel Lakonis, ένα ιστορικό ξενοδοχείο, το οποίο αποκτήθηκε στο τέλος του 2018 από την Αικατερίνη Βαλιώτη, κόρη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Ευστάθιου Βαλιώτη.
Όπως έχει γράψει ο ot.gr το ξενοδοχείο στις δόξες του αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς celebrities, τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας showbiz, με σημαντικότερους από αυτούς την διάσημη ηθοποιό Angelina Jolie και τον κορυφαίο σκηνοθέτη James Cameron.
Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε για να περάσει το 2018, στην οικογένεια Βαλιώτη, η οποία σχεδιάζει την ανακίνηση και επαναλειτουργία του.
Σε Πεδίον του Άρεως και Κολωνάκι
Στην Αθήνα η Radisson Hotel Group διαθέτει δυο ξενοδοχεία το Radisson Blu Park Hotel, Athens, στο Πεδίο του Άρεως, μία συνεργασία με την Οικογένεια Δεβερίκου που ξεκίνησε το 2012 όταν το πρώην Park Hotel μετεξελίχθηκε σε Radisson Blu Park Hotel, Athens.
Το δεύτερο ξενοδοχείο που άνοιξε το 2022 είναι το The Social Kolonaki Athens Hotel, μέλος της Radisson Individuals που άνοιξε το 2022.
Το The Social Kolonaki Athens Hotel, είναι το πρώτο branded κατάλυμα στην Οδό Βουκουρεστίου.
Το επταώροφο κτήριο, με urban ύφος στους εσωτερικούς χώρους διαθέτει 24 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής σουίτας, ένα μοντέρνο εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο, έναν χώρο πρωινού αλλά και χώρους privet dining.
Η συνεργασία με τον όμιλο Φάις
Τα υπόλοιπα τρία ξενοδοχεία της Radisson Group είναι στη Σαντορίνη, την Σκιάθο και τη Μύκονο από το 2022.
Στη Σαντορίνη η Radisson Hotel Group συνεργάζεται με τον Όμιλο Φάις στο “Radisson Blue Zaffron Resort“ ένα πολυτελές ξενοδοχείο 103 δωματίων στο Καμάρι της Σαντορίνης. Το 2024 η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα λειτούργησε για περίπου 6 μήνες (από τέλη Απριλίου έως αρχές Νοεμβρίου) και είχε πληρότητα 80% (υπολογισμός επί τη βάσει 103 δωματίων και 190 ημερών).
Στην Σκιάθο και τη Μύκονο συνεργάζεται με την Hotel Brain. Ήταν το 2022 όταν ο ξενοδοχειακός Όμιλος Radisson ανακοίνωσε την συνεργασία με τον Όμιλο HotelBrain σε δύο νέα ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά.
Το πρώτο ήταν το Radisson Resort Plaza Skiathos, που ανήκει στην Briq Properties το οποίο διαθέτει 84 δωμάτια και σουίτες, ένα εστιατόριο-μπαρ, πισίνα και υπηρεσίες wellness, σε απόσταση 100 μέτρων από την παραλία. Το εν λόγω resort φέρνει στην Ελλάδα τη φιλοσοφία του πολυτελούς brand Radisson, η οποία εστιάζει στο work-life balance του επισκέπτη και στην αρμονία της ταξιδιωτικής εμπειρίας.
Το δεύτερο ήταν το Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos, το οποίο διαθέτει 34 δωμάτια σε οκτώ κτίρια, δίνοντάς του μια αποκλειστική αίσθηση boutique resort, θέα στη θάλασσα, πισίνες υπερχείλισης, ιδιωτικό τζακούζι, εγκαταστάσεις ευεξίας, εστιατόριο και υπαίθριο μπαρ στην πισίνα.
Παρουσία σε 100 χώρες
Ο όμιλος Radisson Hotel Group έχει διεθνή παρουσία σε 100 χώρες με περισσότερα από 1.520 ξενοδοχεία και πάνω από 245.890 δωμάτια σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη.
Από το 2018, ο όμιλος Radisson Hotel Group αποτελεί μέρος της Jin Jiang International και είναι πλέον ένας από τους δύο μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο με βάση τον αριθμό των δωματίων και των ξενοδοχείων.


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb