array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(7) "Economy"
    [1]=>
    string(19) "Automotive Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  NULL
  ["ai_dv_cat2"]=>
  NULL
}

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Ισίμπα επιμένει σε πλήρη κατάργηση των δασμών από τις ΗΠΑ

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει δασμούς 25% στις οικονομικά κρίσιμες εξαγωγές αυτοκινήτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Ισίμπα επιμένει σε πλήρη κατάργηση των δασμών από τις ΗΠΑ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα επανέλαβε την Κυριακή ότι θα επιδιώξει την εξάλειψη όλων των δασμών στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της Fuji Television, ο Ισίμπα δήλωσε ότι «οι συζητήσεις έχουν σταδιακά συγκλίνει» και ότι η σχέση του Τόκιο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι «εκπληκτικά καλή».

Ωστόσο, ο Ισίμπα ανέφερε ότι η συμφωνία της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη και μειώνει τους απαγορευτικούς δασμούς στις εξαγωγές βρετανικών αυτοκινήτων, ενώ διατηρεί έναν βασικό δασμό 10%, ήταν «ένα μοντέλο» για εμπορικές συμφωνίες, «αλλά πρέπει να στοχεύσουμε σε δασμούς 0%».

Λέγοντας ότι οι υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα κάνουν τα αυτοκίνητα πιο ακριβά για τους Αμερικανούς καταναλωτές, ο Ισίμπα πρόσθεσε: «Για χάρη της αμερικανικής οικονομίας επίσης, δεν θα έπρεπε αυτοί οι δασμοί να μειωθούν;»

Ποιοι δασμοί ισχύουν τώρα για την Ιαπωνία

Ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν έναν βασικό δασμό 10% στις εισαγωγές ακόμη και μετά τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις όταν οι χώρες προσφέρουν σημαντικούς εμπορικούς όρους.

Επί του παρόντος, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει δασμούς 25% στις οικονομικά κρίσιμες εξαγωγές αυτοκινήτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντίστοιχους δασμούς 24% σε άλλα ιαπωνικά προϊόντα.

Όσον αφορά τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας, ο Ισίμπα δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά για τη συζητούμενη μείωση του φόρου κατανάλωσης.

«Αν ξαφνικά μειώσουμε τον φόρο κατανάλωσης, τι θα συμβεί με τα οικονομικά της χώρας;» είπε. «Πρέπει να σκεφτούμε αν δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη».

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies