Μώραλης για Πειραιά: Υπάρχει συνολική αναβάθμιση της πόλης – Ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται μέχρι το τέλος της θητείας

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης γνωστοποίησε ακόμη ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί να ολοκληρώσει 3-4 παρεμβάσεις μέχρι το τέλος της θητείας της, ενώ, όπως είπε, «έχουμε χρόνο, περισσότερο από 3,5 χρόνια»

Μώραλης για Πειραιά: Υπάρχει συνολική αναβάθμιση της πόλης – Ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται μέχρι το τέλος της θητείας

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνολική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά, υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σχετικά με τα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, μιλώντας στο MEGA, «τα μεγάλα έργα αναβαθμίζουν μία πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνολική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά, είναι αλλαγμένος προς το καλύτερο».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί να ολοκληρώσει 3-4 παρεμβάσεις μέχρι το τέλος της θητείας της, ενώ, όπως είπε, «έχουμε χρόνο, περισσότερο από 3,5 χρόνια».

Αναφερόμενος στα έργα ο κ. Μώραλης, τόνισε πως «είναι προφανώς ένα δημαρχείο για την πόλη του Πειραιά, το σημερινό είναι το χειρότερο δημαρχείο της Ελλάδας. Κάναμε μια προσπάθεια στην παλιά Ράλλειο, δεν είναι εύκολο, αλλά το παλεύουμε. Νομίζω θα το καταφέρουμε να το ξεκινήσουμε το 2026 με ορίζοντα το 2028-29 να το τελειώσουμε. Είναι η πολύ μεγάλη ανάπλαση στην Πειραϊκή, στην οποία είχαμε κάποιες αστοχίες από την πλευρά μας αναφορικά με το ελεγκτικό, τον διαγωνισμό. Επαναδημοπρατήθηκε και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι σημαντική ανάπλαση για εμάς γιατί ενοποιούμε το παραλιακό μέτωπο, έχουμε κάνει το Μικρολίμανο, προχωράμε στην Ακτή Δηλαβέρη, αν κάνουμε και την Πειραϊκή, όλη η ακτογραμμή του Πειραιά, πλέον, θα είναι προσφάτως αναπλασμένη. Είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης, 23 εκατ. ευρώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο έργο στα Καμίνια. Θέλουμε να κάνουμε έναν νέο χώρο πολιτισμού, είναι το θέατρο Καλιφόρνια στην 5η κοινότητα, που είναι μια σημαντική κοινότητα για εμάς».

Ωστόσο, τόνισε, πως και ο δήμος Πειραιά διεκδικεί και άλλα έργα από την κυβέρνηση. «Είναι και άλλα έργα που διεκδικούμε και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση με τον τρόπο που εμείς πιέζουμε ως δημοτική Αρχή, χωρίς ακραίες φωνές και κραυγές αλλά με διάλογο και συζήτηση», ανέφερε.

«Οι δήμοι είναι υποχρηματοδοτούμενοι, δεν παίρνουμε ούτε αυτά που δικαιούμαστε»

Ο κ. Μώραλης σχολιάζοντας την αξιολόγηση των δήμων, στάθηκε στην υποχρηματοδότηση των δημοτικών αρχών που, όπως επισήμανε με έμφαση, δεν παίρνουν ούτε αυτά που δικαιούνται.

«Διάβασα ότι αξιολογήθηκε ένα κομμάτι της αυτοδιοίκησης, το οποίο πήγε κάτω από τη βάση. Έχω δύο ενστάσεις σε αυτό: θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση έχει βελτιωθεί πολύ, συνολικά. Αλλά η αξιολόγηση γίνεται σε μία απόδοση που εξαρτάται από τα ‘όπλα’ που σου δίνονται. Εάν οι δήμοι είναι υποχρηματοδοτούμενοι, που είναι, και αυτά που δικαιούμαστε δεν τα παίρνουμε, όταν δεν έχουμε το προσωπικό που απαιτείται για να προσφέρουμε υπηρεσίες, όταν μας δίνονται αρμοδιότητες με αντίστοιχους ικανούς πόρους και μετά μπαίνει αξιολόγηση υπάρχουν τομείς που οι δήμοι δεν θα πάμε καλά. Είναι δεδομένο ότι η αυτοδιοίκηση θα κάνει ‘κοιλιά’ εφόσον δεν υπάρχει χρηματοδότηση και αυτό θα το πληρώσει ο πολίτης», συμπλήρωσε.

«Οι Ημέρες Θάλασσας είναι περίοδος που τη χαιρόμαστε στον Πειραιά»

Ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και στις «Ημέρες Θάλασσας» που πραγματοποιούνται για 11η συνεχή χρονιά, από 26 Μαΐου έως 8 Ιουνίου, στον δήμο Πειραιά.

«Είμαι μια περίοδος που τη χαιρόμαστε στον Πειραιά, είναι οι «Ημέρες Θάλασσας», για 11η συνεχόμενη χρονιά, ξεκινήσαμε το 2015. Είναι πάνω από 120 εκδηλώσεις, όλες οργανωμένες από φορείς της πόλης. Οι δράσεις πραγματοποιούνται ή κοντά στη θάλασσα ή έχουν θέμα την θάλασσα. Το μέλλον του Πειραιά, και το παρελθόν του, κοιτάει προς τη θάλασσα, είναι στηριγμένος ο Πειραιάς στη θάλασσα, στο λιμάνι, στη ναυτιλία. Ο δήμος συντονίζει και οι φορείς της πόλης οργανώνουν και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Σημαντικές, όμορφες εκδηλώσεις που συντονίζει ως πολιτική προϊστάμενος η αντιδήμαρχος Ανδριάνα Ζαρακέλη», είπε ο κ. Μώραλης.

Τέλος για τον Ολυμπιακό και τον σημερινό τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΟΦΗ, ο δήμαρχος Πειραιά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάκτησή του από τους Ερυθρόλευκους. Όπως είπε, «ο Ολυμπιακός πάει καλά, δεν ‘κάνει κοιλιά’, πάει όλο και καλύτερα. Έχει και τον τελικό του Κυπέλλου σήμερα, θα τον παρακολουθήσουμε. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ ωραίος τελικός, μετά από χρόνια με φίλαθλους και των δύο ομάδων που αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε συνηθίσει σε τελικούς κυπέλλου με 2.000 κόσμο ή κλειστά γήπεδα. Δεν θα έχουμε ως φιέστα κάτι ιδιαίτερο στον Πειραιά, θα το πάρουμε πιστεύω το Κύπελλο απέναντι στη συμπαθή ομάδα του ΟΦΗ, είμαι αισιόδοξος. Ο Ολυμπιακός από πέρσι τον Μάιο περνά την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του».

Όσα ανέφερε στο MEGA ο Γιάννης Μώραλης:

OT Originals

Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο