Χρηματιστήριο Αθηνών: Στους πωλητές τα ηνία της αγοράς, εντείνεται το profit taking

Στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε πιο μεγάλες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στους πωλητές τα ηνία της αγοράς, εντείνεται το profit taking

Πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε πιο μεγάλες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, μετά από ένα ανοδικό σερί οκτώ ανοδικών συνεδριάσεων στις τελευταίες εννέα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,69% στις 1.823,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.530,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,43% στις 1.776,05 μονάδες.

Οι διορθώσεις, ειδικά σε επίπεδο τίτλων, δεν λείπουν από το ΧΑ τις τελευταίες ημέρες, εντούτοις ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε καλό δρόμο για το 6×6 σε εβδομαδιαία ανοδικά κλεισίματα

Αναμενόμενη η διόρθωση

Οι διορθώσεις, ειδικά σε επίπεδο τίτλων, δεν λείπουν από το ΧΑ τις τελευταίες ημέρες, εντούτοις ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε καλό δρόμο για το 6×6 σε εβδομαδιαία ανοδικά κλεισίματα .

Σύμφωνα μάλιστα με τον Πέτρο Στεριώτη, πιστοποιημένο τεχνικό αναλυτή και διαχειριστή χαρτοφυλακίου, δεδομένου του ότι οι μικροί κωδικοί “δεν πολυακούγονται” και δεν διακρίνουμε έντονα τα σημάδια της απληστίας εντός των θεσμικών επενδυτικών κύκλων, το 6ετές bull market, παρά το ότι έχει αρχίσει να… παλιώνει, ενδεχομένως έχει τα κότσια για ένα ακόμη sprint.

Παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες επενδυτές δεν πρέπει να ρίξουν τις άμυνές τους, με τις 1.800 μονάδες να αποτελούν το πρώτο “ξυπνητήρι” σε περίπτωση αρχικής αποκομιδής κερδών. Ζήτημα θα υπάρξει στην “επανεξέταση” της προηγούμενης μεγάλης αντίστασης των 1.750 μονάδων, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε κρίσιμη διαγραμματική στήριξη, προσθέτει ο κ. Στεριώτης.

Απαραίτητη λοιπόν, ιδιαίτερα τώρα, στην “ραστώνη πριν την επόμενη καλοκαιρινή καταιγίδα”, η διασπορά χαρτοφυλακίου μεταξύ κλάδων, ο μετριασμός της υπερ-έκθεσης στις μετοχές των κατά τ’ άλλα κερδοφόρων τραπεζών και η αποβολή από τους κωδικούς λιανικής του συνδρόμου της υπερ-μόχλευσης, η οποία αποσκοπεί στην αποκομιδή λίγων tick παραπάνω ώστε να ρεφαριστούν οι ζημιές των αρχών του Απριλίου και το εν πολλοίς διαφυγόν πολυετές ράλι, συστήνει ο κ. Στεριώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 2,20%, με τις Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Εθνική, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΠΑΠ και Σαράντη να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΑΑ, Aktor, Helleniq Energy, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Motor Oil και Metlen.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 2,48%, με τις Λάμδα, Βιοχάλκο, Coca Cola, Aegean, ΔΕΗ και ΟΤΕ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Optima Bank.

OT Originals

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο