Κινητό Τραμπ: Πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην Κίνα

Παρά τα λεγόμενα Τραμπ το τηλέφωνο με το όνομα του πιθανότατα θα παραχθεί από έναν Κινέζο κατασκευαστή πρωτότυπων συσκευών

Κινητό Τραμπ: Πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην Κίνα

Το πρόσφατα ανακοινωθέν smartphone του Οργανισμού Trump πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην Κίνα, λένε οι ειδικοί, παρά τους ισχυρισμούς ότι η συσκευή θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το T1, μια χρυσή συσκευή που, όπως είπε, θα πωλείται στην τιμή των 499 δολαρίων. Το smartphone θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Ο Οργανισμός Trump λέει ότι το τηλέφωνο θα «κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες» – αλλά οι ειδικοί σημειώνουν ότι το τηλέφωνο πιθανότατα σχεδιάστηκε και θα κατασκευαστεί από μια κινεζική εταιρεία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση το τηλέφωνο να σχεδιάστηκε από την αρχή και δεν υπάρχει περίπτωση να συναρμολογηθεί στις ΗΠΑ ή να κατασκευαστεί πλήρως στις ΗΠΑ», δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ο Φρανσίσκο Τζερόνιμο, αντιπρόεδρος της International Data Corp.. «Αυτό είναι εντελώς αδύνατο».

Ο Τζερόνιμο υποστήριξε ότι το τηλέφωνο πιθανότατα θα παραχθεί από έναν Κινέζο κατασκευαστή πρωτότυπων συσκευών ή ODM — ένα είδος εταιρείας που σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα με βάση τις προδιαγραφές μιας άλλης εταιρείας.

Ο Τζεφ Φίλντακ, διευθυντής έρευνας της Counterpoint Research, πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν άμεσα διαθέσιμες τοπικές δυνατότητες παραγωγής».

Η κατασκευή smartphone ήρθε στο επίκεντρο μετά την απειλή του Τραμπ με δασμούς σε συσκευές που εισάγονται στις ΗΠΑ. Ενώ αυτοί δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ασκήσει κριτική στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, προτρέποντας τον κατασκευαστή iPhone να κατασκευάσει την ναυαρχίδα της στις ΗΠΑ. Η έκκληση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επιθυμίας του Τραμπ να δει περισσότερη κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ.

Αρκετοί ειδικοί έχουν σημειώσει ότι η κατασκευή iPhone στις ΗΠΑ θα ήταν σχεδόν αδύνατη και σίγουρα θα αύξανε σημαντικά την τιμή του προϊόντος. Επιπλέον, η έναρξη της μεγάλης κλίμακας παραγωγής στις ΗΠΑ θα διαρκούσε αρκετά χρόνια.

Το τηλέφωνο Τραμπ θα χρειαστεί ξένα εξαρτήματα

Ακόμα κι αν κάποια κατασκευή της συσκευής γινόταν στις ΗΠΑ, οι αλυσίδες εφοδιασμού smartphone είναι παγκόσμιες και τα εξαρτήματα των συσκευών προέρχονται από διάφορες χώρες.

Το T1 του Οργανισμού Trump δεν διαφέρει. Ενώ δεν έχουν αποκαλυφθεί πληροφορίες για συγκεκριμένα εξαρτήματα, οι προδιαγραφές θα μπορούσαν να δώσουν μια υπόδειξη για το τι να περιμένετε.

Η συσκευή θα έχει οθόνη AMOLED 6,8 ιντσών, ένα είδος οθόνης που κατασκευάζεται κυρίως από τη νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung. Η LG, μια άλλη νοτιοκορεατική εταιρεία, παράγει επίσης την οθόνη, όπως και η κινεζική BOE.

Για λόγους σύγκρισης, το κορυφαίο iPhone 16 Pro Max της Apple, διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών και ξεκινά από 1.199 δολάρια.

Στην τιμή των 499 δολαρίων του T1, το smartphone πιθανότατα θα χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή από την ταϊβανέζικη εταιρεία MediaTek, ο οποίος θα κατασκευάζεται στην Ταϊβάν. Εάν η συσκευή περιείχε ένα τσιπ Qualcomm, αυτό πιθανότατα θα έπρεπε επίσης να κατασκευαστεί στην Ταϊβάν.

Η διαφημιζόμενη κάμερα 50 megapixel του τηλεφώνου θα απαιτεί εν τω μεταξύ τσιπ ανίχνευσης εικόνας – μια αγορά που κυριαρχείται από την ιαπωνική εταιρεία Sony για smartphones. Υπάρχουν μικρότεροι παίκτες στην Κίνα και αλλού.

Η μνήμη της συσκευής είναι ένας τομέας που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αμερικανική τεχνολογία, ενδεχομένως από την Micron, η οποία κατασκευάζει τα εξαρτήματά της στις ΗΠΑ. Αλλά άλλοι παίκτες, όπως η Samsung, θα μπορούσαν να είναι πιθανοί προμηθευτές.

«Ακόμα και όταν υπάρχει διαθέσιμη τοπική κατασκευή, η εταιρεία θα πρέπει να βασίζεται σε εξαρτήματα που εισάγονται εκτός των ΗΠΑ», δήλωσε ο Φίλντακ της Counterpoint Research.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο