Σταθερή αύξηση παρουσιάσει η ναυτική απασχόληση στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων ναυτικών (μέλη συγκροτημένων πληρωμάτων για τα οποία υποβλήθηκαν ΑΠΔΝ εντός του 2024 έστω και για μία ημέρα ασφάλισης εντός του έτους υποβολής) να ανέρχεται σε 26.232, παρουσιάζοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με την 3η Ετήσια Έκθεση για τη Ναυτική Απασχόληση που παρουσίασε το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση:
Η αυξητική τάση της ναυτικής απασχόλησης στην Ελλάδα συνεχίζεται σταθερά, με τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων ναυτικών (μέλη συγκροτημένων πληρωμάτωνγια τα οποία υποβλήθηκαν ΑΠΔΝ εντός του 2024 έστω και για μία ημέρα ασφάλισης) να ανέρχεται σε 26.232, παρουσιάζοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με το 2023. Αντίστοιχα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών κατά τον 8ο μήνα του 2024 ανήλθε στους 18.080, σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε σχέση με τον 8ο μήνα του 2023. Επισημαίνεται ότι το 2024 παρατηρήθηκε και μεγάλη αύξηση των συνταξιούχων ναυτικών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας (αύξηση 81,5% των αιτήσεων επανά- ληψης επαγγέλματος σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα του ΟΠΣ/ΝΑΤ).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ναυτικού ανθρώπινου δυναμικού
Τα βασικά χαρακτηριστικά του εγγεγραμμένου ναυτικού ανθρώπινου δυναμικού τυποποιούνται ως εξής:
– η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) είναι Έλληνες
– η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) είναι άνδρες
– η μεγάλη πλειοψηφία (70,7%) είναι ηλικίας 18-45 ετών και ένα σημαντικό μέρος (34%) είναι νεαρά άτομα ηλικίας 18-30 ετών.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εγγεγραμμένων ναυτικών παρατηρείται διαχρονικά στις ευρύτερες κατηγορίες των επιβατηγών (επιβατηγά όλων των κατηγοριών), των δεξαμενόπλοιων (δεξαμενόπλοια και Μ/Σ δεξαμενόπλοια) και των φορτηγών πλοίων (φορτηγά όλων των κατηγοριών).
Ως προς την συμβολή τους στη συνολική εγγεγραμμένη απασχόληση, ο τομέας μεταφοράς εμπορευμάτων (51%) τείνει να παρουσιάζει ένα σχετικό προβάδισμα έναντι του τομέα μεταφοράς επιβατών (43%). Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικότερες κατηγορίες πλοίων με τη μεγαλύτερη συμβολή στη συνολική (ετήσια) εγγεγραμμένη ναυτική απασχόληση γιατο 2024 ήταν τα δεξαμενόπλοια (29,8%),τα επιβατηγά ακτοπλοϊκά(20,5%) και τα φορτηγά ξηρού φορτίου (12,8%).
Παρά το γεγονός ότι το ναυτικό επάγγελμα παραμένει «ανδροκρατούμενο», η γυναικεία ναυτική απασχόληση συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή αυξητική τάση. Ειδικότερα:
– ο συνολικός αριθμός των γυναικών εγγεγραμμένων ναυτικών για το 2024 (2.048 άτομα) παρουσιάζει ετήσια αύξηση 11,4% σε σχέση με το 2023 (1.838 άτομα) και συνολική αύξηση 65,6% εντός της τελευταίας 5ετίας,
– ειδικά τον 8ο μήνα του 2024, η εγγεγραμμένη γυναικεία ναυτική απα- σχόληση (1.415 άτομα) σημείωσε αύξηση 11,8% σε σχέση με τον 8ο μήνα του 2023 (1.265 άτομα),
– το ποσοστό της γυναικείας συμμετοχής στο Ελληνικό ναυτικό ανθρώπινο δυναμικό (7,8%) υπερβαίνοντας σημαντικά τον διεθνή και ευρωπαϊκό μέσο όρο (1,2% για το 2021 και 2,4% για το 2022 αντίστοιχα),
– το ποσοστό των γυναικών δοκίμων/εκπαιδευομένων ναυτικών διευρύνεται συνεχώς, έχοντας ήδη φτάσει το 11,8% και σημειώνοντας αύξηση σχεδόν δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2023 (10%).
Βασικό χαρακτηριστικό του εγγεγραμμένου γυναικείου ναυτικού δυναμικού είναι ότι στη μεγάλη του πλειονότητα απασχολείται στην ευρύτερη κατηγορία των επιβατηγών (68,3% το 2024 με αύξηση 2% σε σχέση
με το 2023), γεγονός που επιβεβαιώνει τον διαχρονικά κρίσιμο ρόλο του τουρισμού στη γυναικεία ναυτική απασχόληση. Ωστόσο, αξιόλογη αύξηση της γυναικείας απασχόλησης παρατηρήθηκε το 2024 και στην κατηγορία των δεξαμενόπλοιων (αύξηση 17,7% σε σχέση με το 2023).
Ως προς την ηλικιακή διάρθρωση, η μεγάλη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ναυτικών (άνω του 70%) είναι ηλικίας έως 45 ετών με τη συμμετοχή νεαρότερων ηλικιακών ομάδων να είναι εντονότερη στις γυναίκες.

Κεραμέως: Στήριξη στο επάγγελμα του ναυτικού
Στον χαιρετισμό της, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της έκθεσης του ΝΑΤ, η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε: «Το ΝΑΤ εκπροσωπεί έναν σταθερό, διαχρονικό επαγγελματικό και οικονομικό πυλώνα της χώρας μας. Εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη γειτονιά μας και στον κόσμο, η ελληνική ναυτιλία συνιστά ένα δυναμικό πεδίο ελληνικής παρουσίας στο παγκόσμιο εμπόριο και τις θαλάσσιες μεταφορές, έναν ισχυρό φορέα διεθνούς επιρροής. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναγνωρίζουμε τη βαθύτερη σημασία της ναυτιλίας για τις τοπικές κοινωνίες, την εθνική οικονομία και την πολιτισμική μας ταυτότητα, καθώς και τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η ναυτική εργασία στη διατήρηση της ισχυρής θέσης της Ελλάδας διεθνώς».

Η κα Κεραμέως κατέληξε: «Στηρίζουμε σθεναρά την προσέλκυση στο ναυτικό επάγγελμα και το ΝΑΤ, που εξελίσσεται διαρκώς, συνεχίζοντας ανοδικά την ιστορική πορεία του: από τον αρχαιότερο οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας και από τους παλαιότερους στον κόσμο, σε έναν σύγχρονο, καινοτόμο φορέα, θεμέλιο της ναυτιλίας της χώρας μας. Η ελληνική ναυτιλία παραμένει παγκόσμια πρωτοπόρος, όταν οι άνθρωποί της έχουν τη στήριξη, την αναγνώριση και τις προοπτικές που αξίζουν. Η Πολιτεία στέκεται αρωγός στο έργο σας, για το οποίο σας συγχαίρω».