Περισσότερα μοντέλα SUV σκέφτεται να εντάξει η γαλλική Renault στη γκαμα όσων παράγει στην Ινδία. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να αξιοποίησει περιοσσότερο το εργοστάσιό της και να ανακτήσει το μερίδιό της στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της εταιρειας.
Με μια προγραμματισμένη επένδυση 600 εκατομμυρίων δολαρίων, η Renault στοχεύει στην αύξηση των εγχώριων πωλήσεων και των εξαγωγών από την Ινδία, μετά την εξαγορά του μεριδιου της Nissan Motor στο κοινό εργοστάσιο, δήλωσε ο Βενκατράμ Μαμιλαπάλε, διευθύνων σύμβουλος της Renault India.
«Θα προχωρήσουμε σε επιθετική πολιτική όσον αφορά τις λανσάρσεις προϊόντων στο μέλλον», δήλωσε ο Mamillapalle σε συνέντευξή του στο Reuters.
Ανέφερε ότι η Renault θα λανσάρει μικρά και μεσαία SUV στην Ινδία, όπου σήμερα διαθέτει τρία μοντέλα: το μικρό αυτοκίνητο Kwid, το μικρό SUV Kiger και το μικρό επταθέσιο Triber, το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ινδία.
Αν και η Ινδία αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% των παγκόσμιων πωλήσεων της Renault, είναι ένας από τους πέντε διεθνείς κόμβους με ανταγωνιστικό κόστος στους οποίους η αυτοκινητοβιομηχανία βασίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός της εγχώριας αγοράς της Ευρώπης.
Η έλλειψη νέων μοντέλων και η γκάμα που επικεντρώνεται στα μικρά αυτοκίνητα, ένα τμήμα που συρρικνώνεται ραγδαία, έχουν ωθήσει το μερίδιο της Renault στην ινδική αγορά αυτοκινήτων σε λιγότερο από 1% από πάνω από 3% πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.
Την Τετάρτη, κυκλοφόρησε την ανανεωμένη έκδοση του Triber – την πρώτη κυκλοφορία της σε διάστημα άνω των τεσσάρων ετών και το πρώτο από τα τέσσερα νέα μοντέλα που σχεδιάζει να φέρει στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια.
Τα SUV και τα οικογενειακά αυτοκίνητα τριών σειρών αποτελούσαν περίπου το 65% των ετήσιων πωλήσεων αυτοκινήτων της Ινδίας, ύψους 4,3 εκατομμυρίων μονάδων, το περασμένο οικονομικό έτος. Τα μικρά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν τα υπόλοιπα, με το μερίδιό τους να μειώνεται από πάνω από 60% πριν από πέντε χρόνια.
Το εργοστάσιο στη νότια Ινδία, που τώρα ανήκει πλήρως στη Renault, λειτουργεί περίπου στο 50% της ετήσιας χωρητικότητάς του, περίπου 500.000 μονάδων, και ο Μαμιλαπάλε δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βασίστηκε στην ανάπτυξη της ινδικής αγοράς και σε νέες αγορές εξαγωγών πέραν της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νότιας Αφρικής για να βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού αξιοποίησής της στο 80%-100%.