Επανεκκίνησε εν μέρει την παραγωγή της και στα έξι ζυθοποιεία της η μπίρα Asahi στην Ιαπωνία, μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω κυβερνοεπίθεσης.
Αρκετά μεγάλα καταστήματα στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των 7-Eleven και FamilyMart, είχαν προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποθέματα μπίρας τους είχαν εξαντληθεί, αφότου η κυβερνοεπίθεση επηρέασε τα συστήματα παραγγελιών και παράδοσης του ομίλου Asahi στη χώρα.
Η Asahi είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ιαπωνία, αλλά παράγει επίσης αναψυκτικά και τρόφιμα, ενώ προμηθεύει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε άλλους λιανοπωλητές.
Τα ζυθοποιεία έχουν μερικώς επανεκκινήσει την παραγωγή τους και εστιάζουν στο best-seller Asahi Super Dry, αλλά η εταιρεία επανεκκινεί επίσης μονάδες που παράγουν τρόφιμα και αναψυκτικά.
Η Asahi είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ιαπωνία, αλλά παράγει επίσης αναψυκτικά και τρόφιμα
Η κυβερνοεπίθεση είναι η τελευταία που έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες μεγάλων εταιρειών, με την αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover να αγωνίζεται ακόμη να ανακάμψει από την επίθεση που διέκοψε την παραγωγή.
Ο όμιλος Asahi κατέχει επίσης την Fullers στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκόσμιες μάρκες όπως οι Peroni, Pilsner Urquell και Grolsch. Ωστόσο, μόνο οι δραστηριότητες της Asahi στην Ιαπωνία – οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της – έχουν επηρεαστεί από την επίθεση.
Η Asahi δήλωσε ότι τα εργοστάσια μπίρας που άνοιξαν ξανά στην Ιαπωνία «δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικά» και ότι δύο από τα εργοστάσια αναψυκτικών που έχουν ανοίξει εν μέρει ξανά δεν λειτουργούν επίσης με πλήρη δυναμικότητα.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άλλα πέντε εργοστάσια αναψυκτικών που «θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά σύμφωνα με τις ανάγκες παραγωγής».
Και τα επτά εργοστάσια τροφίμων έχουν επανεκκινήσει τη λειτουργία τους, αν και δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικά.
Η Asahi δήλωσε ότι τα συστήματα παραγωγής στα ίδια τα εργοστάσια δεν είχαν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή επειδή δεν μπορούσε να επεξεργαστεί παραγγελίες και αποστολές.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα ζυθοποιεία της παρήγαγαν μόνο Super Dry και ότι από τις 15 Οκτωβρίου θα ξαναρχίσει τις αποστολές 16 προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των μη αλκοολούχων μπυρών Asahi Dry Zero και Asahi Zero, καθώς και της Clear Asahi και του ουίσκι Black Nikka Clear.
Ανέφερε ότι ορισμένες κυκλοφορίες προϊόντων θα αναβληθούν επίσης.