Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα

Αρχίζει η περίοδος της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων με L'Oreal και Assa Abloy στο επίκεντρο

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να συνεχίζουν τη θετική πορεία με βοήθειες από τον τομέα της άμυνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,09%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,35% στις 9.436 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,09% στις 24.281 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,02% στις 8.210 μονάδες.

Οι μετοχές του τομέα άμυνας στην Ευρώπη είχαν ισχυρές επιδόσεις την Δευτέρα, με την Thyssenkrupp να καταγράφει άνοδο σχεδόν 7,9%, μετά την απόσχιση και τη δημόσια εγγραφή της γερμανικής ναυπηγικής εταιρείας TKMS.

Στο μεταξύ, αρχίζει η περίοδος της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων με τις L’Oreal και Assa Abloy να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το βλέμμα στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δανεισμός του δημόσιου τομέα έφτασε τα 20,2 δισ. λίρες τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο για κάθε Σεπτέμβριο από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1997. Το ποσό αυτό ανέβασε το συνολικό δημόσιο χρέος για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους στα 99,8 δισ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθιστώντας το το δεύτερο υψηλότερο χρέος από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο από την έναρξη των καταγραφών.

Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις που είχε κάνει το Μάρτιο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (OBR).

Αυτό συμβαίνει ενώ η Υπουργός Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς, προετοιμάζεται να παρουσιάσει τον κρίσιμο προϋπολογισμό του φθινοπώρου, ο οποίος θα περιλαμβάνει μέτρα για να ελεγχθεί η δημόσια δαπάνη και το δημόσιο χρέος.

Ο Τόμας Πιούχ, επικεφαλής οικονομολόγος στην συμβουλευτική εταιρεία RSM UK, σχολίασε ότι τα δεδομένα αποτελούν «λίγο καλές ειδήσεις» για τη Ριβς, καθώς οι δαπάνες ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις, αλλά πρόσθεσε ότι τα στοιχεία «σχηματίζουν μια εικόνα της επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών».

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστά ως «gilts», παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, μετά τα στοιχεία. Ωστόσο, τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας (30ετή gilts) παρουσίασαν αύξηση 2 μονάδων βάσης, φτάνοντας στο 5,332%. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τα υψηλότερα κόστη μακροπρόθεσμου δανεισμού από οποιαδήποτε χώρα του G-7.

OT Originals
Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο