Κικίλιας: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ενεργειακό πόλος

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες

Κικίλιας: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ενεργειακό πόλος

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο να εξάγει τα επόμενα τρία χρόνια 750 δισ. ευρώ σε φυσικό αέριο και θέλει να το εξάγει σε φίλους και συμμάχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε εκτενές στο πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, και υπογράμμισε ότι «υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός πόλος». Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και προσφέρει ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα απέναντι στους γείτονές της.

Μιλώντας για τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, την οποία συνάντηση στις ΗΠΑ, την χαρακτήρισε ως ισχυρή και δυναμική προσωπικότητα, αλλά παράλληλα και σκληρή διαπραγματεύτρια.

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ

Το θέμα της παραγωγής LNG από την Αμερική, το οποίο, όπως υπογράμμισε ο Β. Κικίλιας, «μεταφέρει ο ελληνόκτητος στόλος – ο ισχυρότερος στόλος παγκοσμίως – με σταθερότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία σε όλο τον κόσμο, σε συμμάχους και φίλους», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον υπουργό Εσωτερικών και Επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ Doug Burgum, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στη συνάντηση (παρουσία της πρέσβεως της Ελλάδας κας Κατερίνας Νασίκα) συμμετείχαν, επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας NEDC των ΗΠΑ, Jarrod Agen και η Ανώτερη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής του NEDC, Brittany Kelm, οι οποίοι στη συνέχεια, υποδέχθηκαν τον κ. Κικίλια στις εγκαταστάσεις του Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο.

Επενδυτικές συνεργασίες

Ο υπουργός πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τον Joshua Volz, αναπληρωτή βοηθό υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η θέση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι σημαντικών γεωστρατηγικών ενεργειακών projects, όπως ο Κάθετος Διάδρομος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι στρατηγικές επενδυτικές συνεργασίες που συνδέουν ναυτιλία, ενέργεια και ναυπηγεία και τα αμοιβαία, επωφελή αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν οι δύο χώρες σε αυτούς τους κλάδους.

OT Originals
Περισσότερα από Ενέργεια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο