Εθνική Τράπεζα: Ισχυρό το ενδιαφέρον για το senior preferred ομόλογο

Η διάρκεια του ομολόγου που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα είναι 7ετής, με δικαίωμα ανάκλησης μετά το πέρας των έξι ετών

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρό το ενδιαφέρον για το senior preferred ομόλογο

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ είναι οι προσφορές μέχρι τώρα για το senior preferred ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τις υποχρεώσεις MREL.

Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής, με δικαίωμα ανάκλησης μετά το πέρας των έξι ετών. Η έκδοση αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Βaa1 από τον οίκο Moody’s, υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της τράπεζας στην αγορά.

Το επιτόκιο της έκδοσης κυμαίνεται γύρω από το 3,7%, δηλαδή 110 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap, προσφέροντας έτσι ελκυστική απόδοση για τους επενδυτές.

Τα αντλούμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων MREL (Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities), οι οποίες συνδέονται με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της τράπεζας για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση και να εξασφαλίσει την αναγκαία ευελιξία για την εκπλήρωση των ρυθμιστικών υποχρεώσεών της, σε ένα περιβάλλον συνεχών μεταβολών των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ισχυρή κεφαλαιακά η Εθνική, διατηρείται υψηλό το ROTE

Υπενθυμίζεται ότι χτες, 19 Νοεμβρίου 2025, η Jefferies ανέφερε σε note της ότι η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να ενισχύει την κεφαλαιακή της θέση, προσφέροντας ταυτόχρονα δυνατότητες στους μετόχους για αυξημένες αποδόσεις. Το τρίτο τρίμηνο του 2025 κατέγραψε περαιτέρω αύξηση του δείκτη CET1 στο 19%, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να αυξάνουν την υπόθεση για το ποσοστό διανομής σε 65% από 60%.

Παρά τα ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα, η Εθνική εξακολουθεί να αποδίδει ROTE υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, με 16% για τους εννέα πρώτους μήνες του 2025 με την εκτίμηση για το 2027 να είναι στο 15% (ή 18% προσαρμοσμένο για υπερβάλλοντα κεφάλαια). Η Jefferies διατηρεί την τιμή-στόχο στα 15,50 ευρώ και τη σύσταση Buy (αγορά).

OT Originals
Περισσότερα από Τράπεζες

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο