Shein: Στα άκρα η κόντρα στη Γαλλία – Τι ζητούν βουλευτές

Γιατί περισσότεροι από 80 βουλευτές ζητούν την απαγόρευση της Shein στη Γαλλία - Η επιστολή φωτιά»

Shein: Στα άκρα η κόντρα στη Γαλλία – Τι ζητούν βουλευτές

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η κόντρα των Γάλλων με τη Shein, καθώς εκτός από τις καταναλωτικές οργανώσεις και τις εμπορικές ενώσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λεκορνί που έδωσε εντολή να σταματήσει η λειτουργία της πλατφόρμας λόγω πώλησης παιδικών sex dolls και όπλων, σειρά έχουν τώρα οι βουλευτές.

Περισσότεροι από 80 βουλευτές, με επικεφαλής την Sandrine Le Feur (EPR), πρόεδρο της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εθνοσυνέλευσης, ζητούν «απαγόρευση της Shein στη Γαλλία» για την «προστασία των εργαζομένων, της δημόσιας υγείας και του πλανήτη», σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Tribune Dimanche.

Τι κάνει τελικά η Shein στο Παρίσι;

Με το άνοιγμα της ασιατικής μάρκας στο πολυκατάστημα BHV στο Παρίσι στις αρχές Νοεμβρίου, «δεν είναι η μόδα που εκδημοκρατίζεται, αλλά η Shein που νομιμοποιείται», υποστηρίζουν 83 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του Ensemble pour la République, όπως τη Marie-Noëlle Battistel (PS), την Anne-Cécile Violland (Horizons), την Josiane Corneloup (LR) και τον Erwan Balanant (MoDem).

«Το πιο βάναυσο πρόσωπο της γρήγορης μόδας αποκτά μια επίφαση αξιοπρέπειας», αλλά αυτό δεν μπορεί «να καλύψει τι κρύβεται πίσω από την πρόσοψη, καθώς καταστρέφει τον πλανήτη, τις θέσεις εργασίας μας και την υγεία των καταναλωτών», ανέφεραν οι υπογράφοντες.

«Ένα μέτρο είναι απαραίτητο: η απαγόρευση της Shein στη Γαλλία», υποστηρίζουν, κατηγορώντας τον εξαιρετικά γρήγορο γίγαντα της μόδας για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και για κατακλυσμό της αγοράς με «τοξικά προϊόντα».

Η ακρόαση

«Δεδομένου ότι η συζήτηση δεν μπορεί πλέον να περιορίζεται στην αγανάκτηση, η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εθνοσυνέλευσης κάλεσε τα στελέχη της Shein για να απολογηθούν επιτέλους για τις πρακτικές τους», δήλωσαν οι βουλευτές. «Μια ακρόαση που προσπάθησαν να αποφύγουν», πρόσθεσαν.

Αρχικά προγραμματισμένη για τις 26 Νοεμβρίου, η ακρόαση αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου, με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου να δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να τιμήσει την αρχική ημερομηνία λόγω δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας την ίδια ημέρα.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης, η πλατφόρμα κλήθηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Δικαστηρίου του Παρισιού, το οποίο πρόκειται να αποφανθεί για την αναστολή της λειτουργίας της ιστοσελίδας στη Γαλλία μετά την ανακάλυψη της πώλησης των παιδόμορφων sex dolls και των όπλων κατηγορίας Α.

Η Shein είχε ήδη αρνηθεί ακρόαση στις 18 Νοεμβρίου ενώπιον της αποστολής διερεύνησης γεγονότων σχετικά με τους ελέγχους σε προϊόντα που εισάγονται στη Γαλλία, επικαλούμενη αυτήν την ημερομηνία δικαστηρίου.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε στην Εθνοσυνέλευση πρόταση ευρωπαϊκού ψηφίσματος από βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα -εκτός από τις ομάδες LFI, RN και UDR- που ζητά αυστηρότερα μέτρα κατά ορισμένων πλατφορμών. Η πρόταση θα εξεταστεί την Τετάρτη.

Η Shein έχει ήδη λάβει τρία πρόστιμα στη Γαλλία φέτος, συνολικού ύψους 191 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως για ψευδείς προαγωγές και παραπλανητικές πληροφορίες.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο