Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. από τον Όμιλο ΥΦΑΝΤΗΣ ανακοίνωσαν η Bespoke SGA Holdings Α.Ε. και η Α&Χ ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
Με τη συμφωνία αυτή, δύο από τα πιο ιστορικά και αναγνωρίσιμα ονόματα του κλάδου ενώνουν δυνάμεις, διαμορφώνοντας έναν νέο, ιδιαίτερα ενισχυμένο «παίκτη» σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Η ενοποίηση των δύο εταιριών ανοίγει τον δρόμο για μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης, με ισχυρό προσανατολισμό στην καινοτομία, την παραγωγική αναβάθμιση και την εξωστρέφεια.
Η νέα εταιρική δομή δημιουργεί σημαντικές συνέργειες σε δίκτυα διανομής, παραγωγικές υποδομές και τεχνογνωσία, ενισχύοντας τη θέση των brands στην αγορά και δημιουργώντας προοπτικές περαιτέρω επέκτασης.
Τι είπαν Θεοδωρόπουλος – Υφαντής
Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings σημείωσε ότι «με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα ήθελα να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι, υπό την έμπειρη διοίκηση της ΥΦΑΝΤΗΣ, η ΝΙΚΑΣ θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, με διασφαλισμένη τη σταθερότητα και την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση και όλους τους εργαζόμενους της ΝΙΚΑΣ για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή τους στην επίτευξη των στόχων. Είμαστε υπερήφανοι για όσα επιτύχαμε μαζί και είμαστε βέβαιοι ότι, υπό την καθοδήγηση της ΥΦΑΝΤΗΣ, η ΝΙΚΑΣ θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την πορεία της.»
Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξιος Υφαντής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Α&Χ ΥΦΑΝΤΗΣ, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια εξέλιξη που μας γεμίζει χαρά και ευθύνη, καθώς δύο ιστορικά ονόματα της ελληνικής αγοράς τροφίμων ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους με κοινό όραμα την ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και της τεχνογνωσίας και των δύο εταιριών, με απόλυτο σεβασμό στην ταυτότητα, την παράδοση και την ποιότητα που αντιπροσωπεύει η ΝΙΚΑΣ. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα και στην καινοτομία.»





































